Εκλογές

Συνέντευξη Π. Τατούλη στο Γ. Παπαδάκη “οι πολίτες ψηφίζουν τον ικανότερο όχι τον πιο κομματικό”

Πέτρος Τατούλης: Στην αυτοδιοίκηση οι πολίτες ψηφίζουν τον ικανότερο όχι τον πιο κομματικό

 

 

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο όπου όλοι έχουμε πειστεί ότι ο Περιφερειακός θεσμός αποτελεί την ελπίδα και την προσδοκία για μια προσπάθεια ενός στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης, όπου οι Περιφέρειες καλούνται να παίξουν ένα νευραλγικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια που πρέπει να κάνει η χώρα μας, η πολιτεία και ο λαός» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, υπογράμμισε ωστόσο ότι «η προσπάθεια αποδόμησης και αποδυνάμωσής του δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα».

«Σε μια περίοδο που η αναζήτηση κοινών δρόμων μεταξύ των δύο διαφορετικών κόσμων έπρεπε να είναι το αιτούμενο στην πολιτική ζωή του τόπου, βλέπουμε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι η χειραγώγηση όλου του θεσμικού πλαισίου της χώρας, ιδιαίτερα στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε «θεωρώ ότι είναι τραγικό να ακούγεται σήμερα ότι ο αυτοδιοικητικός θεσμός, είτε ο Περιφερειακός, είτε ο Δημοτικός, θα πρέπει να είναι το μακρύ χέρι της οποιασδήποτε Κυβέρνησης. Αυτό αντίκειται στις βασικές αρχές του Συντάγματος, είναι απολύτως αναχρονιστικό, μας βγάζει έξω από το Ευρωπαϊκό πεδίο και δημιουργεί μια γενική σύγχυση».

«Θεωρώ ότι οι δύο σημαντικοί πολιτικοί αρχηγοί, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χειρίζονται το θέμα με ένα καθαρό αντιθεσμικό τρόπο και μια βαθύτατη αντιδημοκρατική αντίληψη για το πώς πρέπει να κινηθεί η χώρα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Οι πολίτες έχουν απευλευθερωθεί από κομματικές εξαρτήσεις και υιοθετούν ανεξάρτητες πολιτικές επιλογές

Την αντίληψη ότι η κομματική εξάρτηση έχει ατονήσει εξέφρασε στη συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης και ανέφερε ότι συνεχώς οι πολίτες ελευθερώνονται από τη σχέση εξάρτησης και την υπόδειξη που μπορούν οι κομματικοί φορείς να τους υποβάλλουν και περισσότερο απελευθερωμένοι αποφασίζουν με κύριο κριτήριο τη δική τους άποψη, το δικό τους ενδιαφέρον, τη δική τους αξιολόγηση των πολιτικών προσώπων. «Αυτό μπορώ να το πω και σαν προσωπική εμπειρία».

Οι πολίτες βλέπουν επίσης πίσω από αυτή την προσπάθεια και το πολιτικό υποκείμενο, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη «δεν είναι απολίτικη η προσέγγισή τους. Βλέπουν ότι πίσω από την προσπάθεια περιορισμού της δικής τους βούλησης και του δικού τους δικαιώματος υπάρχει το πολιτικό υπόβαθρο και λειτουργούν αυστηρά πολιτικά. Γι’ αυτό αυτή την περίοδο η λογική της ανεξάρτητης λειτουργίας και της ικανότητας των πολιτών να επιλέγουν τέτοια σχήματα είναι ολοένα και πιο δυναμική».

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα οδηγήσει σε σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα

Την πρόβλεψη ότι είμαστε μπροστά σε σημαντικές πολιτικές εξελίξεις έκανε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε σχέση με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. «Τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν καταλάβει τι έρχεται. Έχουν υποβαθμίσει την έννοια των ευρωεκλογών και του αποτελέσματος τους. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δημιουργήσει τεράστιο πεδίο πολιτικών εξελίξεων. Αυτά που ακούγονται, οι προβλέψεις που γίνονται, είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης της απελευθέρωσης δυνάμεων μέσα στην Ελληνική κοινωνία, μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση, μέσα στις τοπικές περιφερειακές κοινωνίες. Αυτονομείται ωστόσο η κοινωνία. Η κοινωνία δεν αντέχει αυτό το ψυχροπολεμικό πεδίο πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης» δήλωσε σχετικά.

Συνεννόηση των δύο διαφορετικών κόσμων το πρόσταγμα της κοινωνίας των πολιτών

«Ανήκω σε ένα διαφορετικό κόσμο απ’ ότι ανήκει η σημερινή Κυβέρνηση και αυτό είναι γνωστό» τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και σημείωσε «Υπάρχει ωστόσο το πολιτικό διακύβευμα ότι αυτοί οι δύο πολιτικοί κόσμοι υποχρεούνται να βρουν ένα πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας αν θέλει η χώρα να κάνει το επόμενο βήμα. Προβλέπω ότι οι πολίτες και η κοινωνία των πολιτών κάνει τη δική της επέμβαση. Κατά καιρούς το έλεγα ότι υπάρχει μια τέτοια δυναμική ισορροπίας της κοινωνίας. Νομίζω ότι πλέον μετά από όλη αυτή την αντιπαράθεση στην κεντρική πολιτική σκηνή, που δεν έχει αισθητική, δεν έχει πολιτική βάση, αλλά μόνο ένα καθαρώς προσωπικό στοιχείο, οι πολίτες θα στείλουν το δικό τους μήνυμα».

You may also like

Κοινοποίηση: