Συναντήσεις πολλές αλλά Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο δεν βλέπουμε….

Συναντήσεις αρκετές γίνονται πάνω από 10 χρόνια τώρα για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης , δεσμεύσεις και υποσχέσεις αρκετές ακούσαμε από πολλούς και πολλές , αλλά Μουσείο δεν βλέπουμε. 

Με την αλλαγή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αλλά και του Δημάρχου Σπαρτιατών , ο σύλλογος “Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης” πραγματοποίησαν συναντήσεις και ίσως είναι και ο μόνος σύλλογος που προσπαθεί , αλλά ένας σύλλογος μόνο δεν φτάνει. 


Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος τις θητείας τους , ο  κ. Νίκας και ο κ. Δούκας να έχουν καταφέρει να φτιάξουν επιτέλους  το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο , που έπρεπε να έχει η Σπάρτη και δεν έχει. 

 

 

“Σε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης  με τον νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα  βρέθηκαν οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ .

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του για τα μεγάλα εκκρεμή ζητήματα του Νομού Λακωνίας και της Σπάρτης.

Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης τα μέλη του ΔΣ  του σωματείου ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ παρέδωσαν στον κ. Νίκα  υπόμνημα με τις βασικές εκκρεμότητες σχετικά με το νέο Μουσείο της Σπάρτης και τόνισαν την ενότητα των Σπαρτιατών απέναντι σε αυτή την διεκδίκηση. Επεσήμαναν τις αδυναμίες της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκπόνηση της μελέτης του νέου Μουσείου και ζήτησαν από τον κ. Νίκα να υποστηρίξει το καθολικό αυτό αίτημα της πόλης  και του νομού μας.

Ο κ. Νίκας  εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο  αυτονόητο αυτό αίτημα της Σπάρτης και δεσμεύτηκε ότι τον Σεπτέμβριο , με την ανάληψη των καθηκόντων του , θα πραγματοποιήσει σύσκεψη για το θέμα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης, προκειμένου να δείξει και για συμβολικούς λόγους την σημασία που αποδίδει σε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο και  σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην συνέχεια  οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ συναντήθηκαν και με τον νέο Δήμαρχο του Δήμου Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα , προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εξελίξεις σχετικά με το νέο Μουσείο , μιας και ο κ. Δούκας έχει παρακολουθήσει το θέμα και είναι εκ των υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή που συμμετείχαν στην αγορά  και παραχώρηση του ΧΥΜΟΦΙΞ στο Υπουργείο Πολιτισμού για να μετατραπεί στο Νέο Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης.

Ο κ. Δούκας εξέφρασε την σταθερή πίστη του στην αναγκαιότητα υλοποίησης του νέου Μουσείου καταθέτοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις του για την εξεύρεση των πόρων  για την κατασκευή του έργου. Τόνισε την μεγάλη σημασία της απόφασης του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος να χρηματοδοτήσει παράλληλα με το νέο νοσοκομείο του νομού και την αποκατάσταση και ανάδειξη του παλαιού αρχαιολογικού μουσείου, διευκρινίζοντας ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο και  ότι ο ίδιος παραμένει θερμός υποστηρικτής της δημιουργίας του νέου αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης στο ΧΥΜΟΦΙΞ.

Οι  ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ενημέρωσαν τον κ. Δούκα και για την πορεία των απαλλοτριώσεων και για την εξέλιξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάθεση της πλήρους μελέτης για το νέο Μουσείο.

Το ΔΣ  του σωματείου 

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ”

 

=======================================================================================

 

A.S.P Art Stoudio Photography

Φωτογράφηση & Βιντεοσκόπηση Γάμων, Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων .
Φωτογράφηση & δημιουργία αισθητικών και δυναμικών πορτρέτων 
Επεξεργασία φωτογραφίας & βίντεο
Δημιουργία ψηφιακών άλμπουμ & DVD
6976999424
6909031174

official page for facebook

 

You may also like

Κοινοποίηση: