Προτάσεις

Συναυλία για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Καστροπολιτεία Μυστρά του Γ.Μαρκόπουλου.

1177{icon} {views}

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Στράτης ο Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους

σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη

και  δημοφιλή τραγούδια του συνθέτη από έργα του

Κάστρο του Μυστρά, 26 Αυγούστου 2018

Την Κυριακή 26 Αυγούστου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, Π.Ε. Λακωνίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνουν στο Κάστρο του Μυστρά, στο πλαίσιο  των Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, συναυλία του κορυφαίου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους που θα ερμηνεύσει η  φημισμένη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, έργο που συνέθεσε ο Μαρκόπουλος το 1972 σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.  Θα μας παρουσιάσει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από το έργο “Εντεύθεν”  και “Κρητικός Ορίζοντας” ενώ παράλληλα θα μας ταξιδέψει με αγαπημένα τραγούδια  και συνθέσεις από τα διάσημα Μουσικά του έργα “Χρονικό”, Ιθαγένεια”, Θητεία”, “Ήλιος ο Πρώτος“, “Μετανάστες”, “Σεργιάνι στον κόσμο”,Τα Τραγούδια του νέου πατέρα”  “Ανεξάρτητα”, “Who Pays the Ferryman”, σε τοπία, σε μνήμες, στο νου και την ψυχή των νέων, με την φιλοσοφία και την ξεχωριστή αισθητική των συνθέσεών του, που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.

Η Έλενα Κελεσίδη, οι νέες ξεχωριστές δυνάμεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και η Δάφνη Ζουρνατζή, αλλά  και ο παλαιότερος ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς, θα αποδώσουν το διαχρονικό ορίζοντα των έργων και τραγουδιών  που συνέθεσε ο ιδιοφυής Μαρκόπουλος που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε. Θα συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η  Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία, μία μαγευτική βραδιά στο Κάστρο του Μυστρά υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Η Συναυλία διοργανώνεται από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Είσοδος ελεύθερη.

Διάρκεια  του προγράμματος:  2 ώρες

Ώρα έναρξης : 8: 30 μ.μ.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: