Λακωνία

Συνολική παρέμβαση Δαβάκη για τα ζητήματα των Λακώνων παραγωγών

 

 

 

Συνολική παρέμβαση επί των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν στους παραγωγούς της Λακωνίας, πραγματοποίησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).Στην ομιλία του, ο κ. Δαβάκης χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο ως κρίσιμη παρέμβαση στην πολιτική για τον πρωτογενή τομέα, καθώς θεσμοθετεί, μεταξύ άλλων, ένα βαρύ κυρωτικό πλαίσιο για τις παράνομες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων (τις γνωστές «ελληνοποιήσεις»), ιδρύει το Εθνικό Μελισσοκομικό Μητρώο, διευκολύνει τους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας στο να εργάζονται στην αγροτική παραγωγή χωρίς να το χάνουν, και παρεμβαίνει στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και στις σταυλικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Δαβάκης τοποθετήθηκε επί του συνόλου αυτών των θεμάτων, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό, κ. Μάκη Βορίδη, τη στήριξη των Λακώνων ελαιοπαραγωγών και εσπεριδοκαλλιεργητών που επλήγησαν από τον πρόσφατο καύσωνα του περασμένου Μαΐου. 

Υπογράμμισε επίσης την επιτακτική και άμεση – και λόγω της κλιματικής αλλαγής – ανάγκη τροποποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την ασφάλιση της φυτικής παραγωγής.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στις καταβολές των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων, όπου πολλοί κτηνοτρόφοι δεν έκαναν εγκαίρως την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου, και ζήτησε από τον κ. Βορίδη να παρέμβει ώστε να πληρωθούν κανονικά, και λόγω του πλήγματος που ο συγκεκριμένος κλάδος έχει υποστεί από την πανδημία. 

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ.

Ακολουθήστε μας στα social media , facebook  , youtube ,twitter   , instagram

Φωτογράφηση & Βιντεοσκόπηση Γάμων, Βαπτίσεων , Αθλητικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων .
Φωτογράφηση & δημιουργία αισθητικών και δυναμικών πορτρέτων.
Alexandros Bougadis Photographer

You may also like

Κοινοποίηση: