ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας <<Οι Δομές Υγείας στην Λακωνία αναβαθμίζονται συνεχώς , ας σταματήσουν οι ψευδές ειδήσεις>>

378{icon} {views}

ΘΕΜΑ: Ι) ΝΟΣΙΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΙΙ) ΑΝΤΙΟΦΙΚΟΣ ΟΡΟΣ στις ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Της ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε απαραίτητο να τοποθετηθούμε  σχετικά με τα δυο ζητήματα που έχουν ανακύψει και απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ι) Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ύστερα από την πρόσφατη απόφασή του κατά πλειοψηφία των παριστάμενων μελών του και τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, έχουμε να σχολιάσουμε τα ακόλουθα:

 1. Η απόφαση του Τμήματος έχει καθαρά γνωμοδοτική ισχύ.
 2. Το προβαλλόμενο επιχείρημα της δυναμικότητας του Νοσοκομείου Σπάρτης ήταν γνωστό από την ίδρυση της Σχολής, το 2005.
 3. Η αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών, που θα έπρεπε να αποτελεί διαρκή επιδίωξη της διοίκησης του τμήματος με προτάσεις και έμπρακτες ενέργειες, δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα.
 4. Να υπενθυμίσουμε ότι η Νοσηλευτική Σπάρτης είναι η μία από τις δυο Πανεπιστημιακές σχολές Νοσηλευτικής στην Χώρα.
 5. Η ύπαρξη ενδογενών προβλημάτων που είναι γνωστά σε όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και τοπική κοινωνία, δεν θα επιτραπεί να τορπιλίσουν την ύπαρξη, λειτουργία και αναβάθμιση της Σχολής στον Σπάρτη.
 6. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ο Βουλευτής Αραχωβίτης Σταύρος έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Νομό με την ενδυνάμωση και αυτονόητα παραμονή της Νοσηλευτικής στην Σπάρτη.
 7. Η δημιουργία εντυπώσεων τις ημέρες κατάθεσης των μηχανογραφικών από τους υποψήφιους φοιτητές  δείχνει τουλάχιστον ανευθυνότητα αν όχι σκοπιμότητα.
 8. Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους, λαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας και κανένας άλλος.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους εμπλεκόμενους να ξεχάσουν την πιθανότητα απομάκρυνσης της Σχολής από την Σπάρτη, να εργαστούν αποτελεσματικά και συνειδητά εφ ω ετάχθην έκαστος για την αναβάθμιση της Σχολής και να συνεργαστούν αρμονικά με όλους τους φορείς για την υπέρβαση των προβλημάτων. Είναι καλοδεχούμενες όλες οι θέσεις που βρίσκονται στην κατεύθυνση των λύσεων και όχι στην δημιουργία προβλημάτων. Η εξυπηρέτηση διαφόρων σκοπιμοτήτων δεν θα γίνει πλέον ανεκτή.

ΙΙ) Σχετικά με το θέμα της επάρκειας σε αντιοφικούς ορούς στις μονάδες υγείας της Λακωνίας, ύστερα από παραγωγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαραγωγή από μέσα ενημέρωσης, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

 1. Η παραγωγή ψεύτικων ειδήσεων, όπως αποδείχτηκε από την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σπάρτης,  εν μέσω τουριστικής περιόδου , είναι τουλάχιστον ύποπτη.
 2. Η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη στοιχειώδη έρευνα, δεν τιμά τους φορείς των ψεύτικων ειδήσεων και τους καθιστά συνυπεύθυνους.
 3. Η απαξίωση καταξιωμένων Γιατρών και Μονάδων Υγείας που έχουν προσφέρει και προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και στους πολυάριθμους επισκέπτες,  και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνον δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του δημιουργού των ψευδών ειδήσεων αλλά τον εκθέτει ακόμα περισσότερο.

Καλούμε όσους ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία, είτε σαν πρωταγωνιστές είτε σαν ακούσιοι μεταφορείς ψευδών ειδήσεων, να αποκαταστήσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Οι Δομές Υγείας στην Λακωνία αναβαθμίζονται συνεχώς τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές. Υπάρχει πλήρης επάρκεια τόσο σε φάρμακα όσο και σε αναλώσιμα και οι κάτοικοι του Νομού και οι επισκέπτες αισθάνονται ασφαλείς παρά την επιχειρούμενη φαιά προπαγάνδα που έχει πιάσει πλέον ηθικό πάτο.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: