Πολιτική

Σύγκρουση για τον διορισμό νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη

 

 

Επίθεση στην Νέα Δημοκρατία έκανε ο  Αλέξης Τσίπρας  διότι δεν συμφωνεί στην ανάδειξη νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης  , ενώ η Πειραιώς χαρακτηρίζει «θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια» τον ορισμό της νέας ηγεσίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 31-5-209 η κυβέρνηση προχώρησε στον διορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης , τον οποίο δεν δέχεται η αντιπολίτευση.

 

 

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  σύμφωνα με πληροφορίες , αν πρόκειται να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη , ωστόσο ο κ. Παυλόπουλος δεν έχει απαντήσει με το τι θα κάνει ,  ενώ η χώρα πηγαίνει στις εκλογές με μια μείζονα θεσμική εκκρεμότητα.

Η θητεία  της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου , Ξένης Δημητρίου και του Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου , Βασίλειου Πέππα , λήγει στις 30 Ιουνίου και βάσει νόμου δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις στο Δημόσιο λίγες ημέρες προ εκλογών , όπου Εθνικές εκλογές πιθανόν να έχουμε 7 Ιουλίου 2019. 

«Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι επομένως αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών και προσθέτει: «Πολύ περισσότερο για κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

You may also like

Κοινοποίηση: