Σύσκεψη για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της θερινής περιόδου στην Λακωνία

 

Σύσκεψη για συζήτηση σχετικά με τον σχεδιασμό και την οργάνωση της θερινής περιόδου καθώς και την εξέταση του βαθμού ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιών συγκάλεσε την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σταθάς Γεώργιος, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, υπεύθυνοι των Λιμεναρχείων του Νομού, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου, εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, εκπρόσωποι Δήμων και εθελοντικών οργανώσεων.

 Η κα Τζανετέα  επισήμανε ότι δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ετοιμότητα των υποδομών εν όψει της  θερινής περιόδου. Ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε, Λακωνίας είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έκτακτων προβλημάτων που ανακύπτουν.

Οι εκπρόσωποι των  φορέων αναφέρθηκαν στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Συμφώνησαν ότι η συνεργασία μεταξύ των φορέων σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επίσης αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα της εκπαίδευσης  των πολιτών για τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να λαμβάνουν σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια της ανθρώπινης περιουσίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: