Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για το Sparta inn από τον Δ. Σπάρτης – Παραμένουν αρκετά τα κρούσματα

Ύστερα από τη κατευναστική προσωπική .1.2021) παρέμβαση χθες  το μεσημέρι, του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Γ. Δούκα, στο ξενοδοχείο «Σπάρτα Ινν», συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Πρόνοιας κ. Γεωργία Ζαχαράκη και Οικονομικών κ. Γεωργία Δεδεδήμου, ακολούθησε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου Σπάρτης με την κ. Μπέτη Φερεντίνου, Υπεύθυνη του Προγράμματος FILOXENIA (που έχει την ευθύνη και την επιμέλεια για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας σε ξενοδοχεία της χώρα μας), και της συνεργάτιδός της κ. Κλήμη Πυρένη (συντονίστρια του ΔΟΜ FILOXENIA στη νότια Ελλάδα). Σχετικά με την συνάντηση σας ενημερώνουμε τα εξής:

  1. Από τους 245 φιλοξενούμενους επίσημα αναγνωρισμένους «δικαιούχους διεθνούς προστασίας» (εκ των οποίων τα 115 είναι παιδιά από 0-15 χρονών), οι 188 υποβλήθηκαν σε rapid test και οι 21 βρέθηκαν θετικοί. 
  2. Υπάρχει στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για τακτική παρακολούθηση με rapid test.
  3. Σε συνεργασία με τη διοίκηση του «Σπάρτα Ινν», καταβάλλεται από τον ΔΟΜ προσπάθεια να γίνει διαχωρισμός, ανά όροφο, μεταξύ θετικών και αρνητικών περιπτώσεων (προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς). 
  4. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ώστε μετά την λήξη της ειδικής καραντίνας να επισπευτούν οι διαδικασίες έκδοσης και χορήγησης των ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους τους δικαιούχους από την Υπηρεσία Ασύλου και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών.
  5. Έχει ήδη ληφθεί μέριμνα για τη κάλυψη των αναγκών τους σε φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, με δική τους δαπάνη.
  6. Η αστυνομία επαγρυπνεί και επιτηρεί τη Δομή Φιλοξενίας επί εικοσιτετράωρης βάσης.
  7. Άμεσα θα επισκεφθεί τη Δομή και Λοιμωξιολόγος.

 

 

 

χώρος διαφήμισης 

 

 

ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο facebook Sparta Voice 

You may also like

Κοινοποίηση: