Λακωνία

Σύσκεψη στο Διοικητήριο Π.Ε Λακωνίας για την πρόληψη καιρικών φαινομένων-κινδύνων

          «Σύσκεψη για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της χειμερινής περιόδου»

 

 

Σύσκεψη για συζήτηση σχετικά με τον σχεδιασμό και την οργάνωση της χειμερινής περιόδου καθώς και την εξέταση του βαθμού ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού συγκάλεσε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σταθάς Γεώργιος, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου, εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, εκπρόσωποι Δήμων και εθελοντικών οργανώσεων.

Η κα Τζανετέα  επισήμανε ότι οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που ανακύπτουν. Οι εκπρόσωποι των  φορέων αναφέρθηκαν στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Συμφώνησαν ότι η συνεργασία μεταξύ των φορέων σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επίσης αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα της εκπαίδευσης  των πολιτών, στα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να λαμβάνονται σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια της ανθρώπινης περιουσίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: