Λακωνία

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Λακωνίας

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Λακωνίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών

 

Το σχέδιο δράσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών στην Λακωνία κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο 2020 αναπτύχθηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, την Πέμπτη 28 Μαΐου, στη Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν η ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων που διαθέτουν οι φορείς για την υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, η διασφάλιση επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και οργάνων για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών, ο συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, ο σχεδιασμός υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, η αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η συμβολή και συνεργασία των ΟΤΑ στη συντήρηση και βελτίωση δασικού οδικού δικτύου.

Αφού διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα λήψης μέτρων πρόληψης, με ιδιαίτερη έμφαση στους καθαρισμούς του δασικού οδικού δικτύου, καθώς και των λοιπών επικίνδυνων σημείων, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης ζήτησε την ετοιμότητα και την απρόσκοπτη επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών πυρκαγιάς, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα μηχανήματα έργων της Π.Ε. Λακωνίας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες καθαρισμών για την αποκατάσταση της βατότητας των οδών στο δασικό δίκτυο Ταϋγέτου και Πάρνωνα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πουλοκέφαλος -που επιπλέον παρέστη και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης-, οι δήμαρχοι Ευρώτα Δήμος Βέρδος και Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου, οι αρμόδιοι για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχοι Σπάρτης Θανάσης Καρλαύτης, Ευρώτα Βασίλης Μπόλλας και Μονεμβασίας Γιάννης Σουρλάς, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος Γιώργος Αλικάκος, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ συνταγματάρχης Σωτήρης Τσαμπάς, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας υπαστυνόμος Α΄ Γιώργος Νιάρχος, ο Λιμενάρχης Νεάπολης πλωτάρχης Θεόδωρος Μοτσάκος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Γυθείου υποπλοίαρχος Σωτήρης Βουρλέτσης, οι διοικητές των Π.Υ. Σπάρτης αντιπύραρχος Διαμαντής Τσολομίτης και Π.Υ. Γυθείου αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Σταθάς, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Κουλογεωργίου, οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Π.Ε. Λακωνίας Λεωνίδας Κυλιντηρέας, του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Αντώνης Καράμπελας, όπως επίσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θανάσης Μπαγιώκος και Γιώργος Καραμπίνης, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών νομού Λακωνίας Δημήτρης Λαγός και Βασίλης Παναγούλιας και της “Μορέας” Α.Ε. Βασίλης Νικολαρόπουλος.

 

 

Ακολουθήστε μας στα social media , facebook  , youtube ,twitter   , instagram


Δημιουργία και ψηφιακών άλμπουμ

Alexandros Bougadis Photographer

επικοινωνία με Spartavoice.gr e-mail voicesparta@gmail.com

You may also like

Κοινοποίηση: