Τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τα Παλαιολόγια 2021

529{icon} {views}

 

Με παρουσία την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας εορτάστηκαν τα Παλαιολόγια 2021 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά , χωροστατούντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου ,  τιμώντας την μνήμη του  τελευταίου βασιλεύων Βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

 

 

 

Η Πρόεδρος κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μετά την τέλεση του μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου μετέβη στο χώρο που βρίσκεται ο ανδριάντας του Αυτοκράτορα όπου έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Αυτοκράτορα και τους μαζί με αυτόν πεσόντες.

 

 

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο Υπουργός Μάκης Βορίδης επίσης παραβρέθηκαν ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμας , ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ,  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης , Βουλευτές του Νομού Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης , κ. Νεοκλής Κρητικός και κ. Σταύρος Αραχωβίτης , ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεώδορος Βερούτης , ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος , οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου , κ. Γεωργία Δεδεδήμου.

 

 

Η Πρόεδρος έπειτα παρακολούθησε την ομιλία του Δήμαρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα στο κοινοτικό κατάστημα του Μυστρά.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης της προσέφερε ως δώρο την πρώτη έκδοση της  συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων που εκδίδει ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ και ένα βιβλίο του ιδίου.

 

 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Αλέξανδρος Μπουγάδης

 

 

 

 

 

Φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων κ.α

You may also like

Κοινοποίηση: