Προτάσεις

«Ταξίδι στο Χρόνο» στην Καστροπολιτεία Μονεμβασιάς

368{icon} {views}

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ 9 και 10 Μαρτίου στο Κάστρο Μονεμβασίας

 

 

Η γνωστή «Βενετσιάνικη Περατζάδα» μετονομάζεται σε «Ταξίδι στο Χρόνο» για να περιγράψει με μεγαλύτερη ακρίβεια το εμπλουτισμένο πρόγραμμα του σύγχρονου εθίμου που πραγματοποιείται εδώ και έξι χρόνια στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας. Από το σύνολο των δράσεων δεν θα μπορούσε να λείπει η Περατζάδα.

Με αφορμή τον εορτασμό της αποκριάς, το Κάστρο της Μονεμβασίας ταξιδεύει για ακόμη μια φορά στο παρελθόν. Μουσικές, χοροί και θεατρικά δρώμενα θα μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Η ιστορία του Κάστρου μοιάζει με παραμύθι και αυτή η περίοδος του χρόνου μας δίνει τη ευκαιρία να το ζήσουμε.

Το Κάστρο κατοικήθηκε πρώτη φορά τον 6 αι. μ. Χ. και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να κατοικείται. Άλλαξε πολλές φορές χέρια, γνώρισε μεγάλες περιόδους ακμής αλλά και παρακμής. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε εικόνες του παρελθόντος που βασίζονται σε ιστορικά στοιχεία αλλά συγχρόνως εμπλουτίζονται με καλλιτεχνικές δράσεις. Οι δράσεις αυτές μας παρακινούν να ερευνήσουμε και να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του Κάστρου μας και για την καθημερινή ζωή των κατοίκων του παρελθόντος.

Σάββατο 9 Μαρτίου

12.00 – 12.30 «Αλλοτινοί Χοροί» 15.30 – 16.00 «Βενετσιάνικη Περατζάδα» 17.30 – 18.30 «Θέατρο Σκιών» 19.00 – 20.00 «Αναγεννησιακή Συναυλία» (α’ μέρος)

Κυριακή 10 Μαρτίου

13.00 – 13.30 «Βενετσιάνικη Περατζάδα» 13.30 – 14.30 «Αναγεννησιακή Συναυλία» (β’ μέρος) 14.30 – 15.00 «Αλλοτινοί Χοροί»

Σύλληψη/Οργάνωση: Σύλλογος Γυναικών «Οι Μονεμβασιώτισσες» Σχεδιασμός /Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Ζερβού, θεατρολόγος
Με την ευγενή υποστήριξη του Δήμου Μονεμβασίας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Βασικοί Συνεργάτες: Δανάη Γιαννίση, χορογράφος Ιάσων Μαρμαράς, μουσικός

 

 

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: