Τατούλης προς Φωτίου “Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη συνεργασία σας με τις αιρετές Περιφέρειες;”

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλης αναρωτιέται αν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σε αιρετές περιφέρειες και  ρώτα την  Υπουργό κ. Φωτείου  γι αυτό και γιατί αντιμετωπίζουν δυσκολίες και καθυστερήσεις για την κοινωνική πύλη της Πελοποννήσου.

 

“Από το Δεκέμβριο του 2015, κατά τη διαδικασία διαβούλευσης με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, θέσαμε ως κατεξοχήν δράση την ανάπτυξη της Περιφερειακής Κοινωνικής Πύλης Πελοποννήσου και καταθέσαμε και τον πρότυπο κοινωνικό σχεδιασμό.

Επ’ αυτού αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε και μέχρι σήμερα ακόμη την άρνηση της κ. Φωτίου, οι παρεμβάσεις της οποίας έχουν επιφέρει σοβαρές καθυστερήσεις στον Περιφερειακό Κοινωνικό Σχεδιασμό της Πελοποννήσου.

Με έκπληξη είδαμε στο διαδίκτυο τις δημοσιεύσεις της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία  του site  “SOCIALATTICA για μια πιο κοινωνική Αττική” και μάλιστα με την αναφορά ότι πρόκειται για καινοτόμα και πρωτοπόρο δράση, που θα την ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες.

Φυσικά και δεν μας ανησυχεί το ότι η Περιφέρεια Αττικής δημιούργησε και προβάλλει μια κοινωνική δράση της. Αντιθέτως, θα λέγαμε ότι μας δικαιώνει για τις πολιτικές επιλογές μας, τις οποίες από το 2015 έως σήμερα με σθένος έχουμε υποστηρίξει, ιδιαίτερα στον τομέα της  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε οι πολίτες να είναι οι μόνοι ωφελούμενοι κάθε κοινωνικής δράσης.

Θέτουμε ωστόσο απλά ερωτήματα στην κ. Θεανώ Φωτίου:

Γιατί για την Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη Πελοποννήσου εξαντλήσατε κάθε μέσο, ώστε να μην αφήσετε περιθώρια να δημιουργηθεί;

Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη συνεργασία σας με τις αιρετές Περιφέρειες;

Και αν ναι, να μας τα γνωρίσετε επίσημα”

You may also like

Κοινοποίηση:

Ακολουθήστε μας στα social media

Αποκτήστε το ημερολόγιο 2021 με 13 φύλλα Λακωνικού τοπίου , πληροφορίες 6909031174