Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού φτιάχνουν “Λαζαράκια”

409{icon} {views}

Ένα ξεχωριστό έθιμο έζησαν τα παιδιά και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Τσεραμιού, το απόγευμα του Σαββάτου 01 Απριλίου 2017.

Τα παιδιά επισκέφθηκε για δεύτερη χρονιά στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού ο κ. Σπύρος Μαυρόγιαννης, ο οποίος με υλικά που ο ίδιος προσέφερε, έμαθε σε όλους τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται τα «Λαζαράκια», ενώ για την ιστορία του συγκεκριμένου εθίμου που γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου, μίλησε η κατηχήτρια του ανωτέρου τμήματος, πρεσβυτέρα κ. Γεωργία Λάτση.

Τα παιδιά και των δύο τμημάτων, ενθουσιασμένα από την όλη διαδικασία και την εκτέλεση της συνταγής, έφτιαξαν μόνα τους το δικό τους «Λαζαράκι», το οποίο πήραν μαζί τους για να το ψήσουν στο φούρνο του σπιτιού τους!

Τέλος, ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αφού ευχαρίστησε ολόθερμα και εκ μέρους τόσο της πρεσβυτέρας κ. Γεωργίας Λάτση όσο και της νηπιαγωγού κ. Φανής Λάζαρη, τον κ. Μαυρόγιαννη για την ολοπρόθυμη παρουσία του στην Ενορία του Τσεραμιού αλλά και για την αγάπη με την οποία περιέβαλλε τα παιδιά μας, ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση!

 

Φωτογραφίες: Όλγα Τσώνη

http://enoriatseramiou.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html

You may also like

Κοινοποίηση: