Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν απαγορευτεί στον κόσμο

944{icon} {views}

Ο ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ

 

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας απαγόρευσε την έμμεση κριτική της κυβέρνησης και του ηγέτη της Kim Jong-un. Σαρκαστικές και ειρωνικές φράσεις όπως “Για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι” και “Ένας ηλίθιος που δεν μπορεί να δει τον έξω κόσμο” (μια έμμεση αναφορά στον ηγέτη Kim Jong-un) έχουν πλέον απαγορευτεί. Οι πολίτες ενημερώθηκαν επίσης ότι απαγορεύεται να κριτικάρουν ανοικτά την κυβέρνηση.

Lady Gaga

Μετά τη συνάντηση του Dalai Lama με τη διάσημη τραγουδίστρια στην Αμερική τον Ιούνιο του 2016, λέγεται ότι η Lady Gaga συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα με τα μη επιθυμητά πρόσωπα από το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας. Το κόμμα εξέδωσε επίσης οδηγία απαγορεύοντας τα τραγούδια της σε όλη την ηπειρωτική Κίνα.

ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Η Κίνα αποφάσισε να άρει την επί 14 χρόνια απαγόρευση της κατασκευής και πώλησης βιντεοπαιχνιδιών.

ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ

 

Στο Κάπρι απαγορεύονται οι σαγιονάρες επειδή κάνουν φασαρία.

ΤΑ ΤΖΙΝ

Η απέχθεια της Βόρειας Κορέας για την Αμερική είναι γνωστή και η χώρα αποφάσισε να απαγορεύσει τα τζιν επειδή το μπλε χρώμα είναι συνδεδεμένο με τις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει μόνο για τα μπλε τζιν κι όχι για τα μαύρα.

ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να πεθάνει στο Κοινοβούλιο καθώς όποιος πεθαίνει εκεί δικαιούται να κηδευθεί δημοσία δαπάνη. Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε ως ο πλέον παράλογος στη Βρετανία σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008.

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας απαγορεύεται οι άντρες να ντυθούν σαν γυναίκες. Ένας παλιός νόμος απαγορεύει στους άντρες να φορούν στράπλες δημοσίως.

ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ

Για να αποτρέψει την εξάπλωση της γρίπης των χοίρων, η Coulaines, μια πόλη στη Γαλλία απαγόρευσε το φτύσιμο το 2009.

ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΗ

Όσοι κινούνται στην Autobahn στη Γερμανία δεν επιτρέπεται να μένουν από βενζίνη. Αυτό που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα ότι δεν μπορεί κάποιος να βγει από το αυτοκίνητό του για να φέρει βενζίνη γιατί οι πεζοί απαγορεύονται επίσης δια νόμου στην Autobahn.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Παρόλο που τα ταξίδια στο χρόνο δεν είναι δυνατά, η ιδέα έκανε θραύση στην κινεζική τηλεόραση, γεγονός που δεν άρεσε στις αρχές και αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εκπομπές με παρόμοιο περιεχόμενο θεωρώντάς το ασέβεια προς την ιστορία. Η απαγόρευση εφαρμόστηκε το 2011 και ισχύει ακόμη. (Φωτο) Σκηνή από το “Back to The Future”.

Ο ΧΟΡΟΣ ΣΤΑ ΚΛΑΜΠ

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή αλλά η χώρα απαγορεύει το χορό στα κλαμπ μετά τα μεσάνυχτα. Ο νόμος θεσπίστηκε το 1948 αλλά η χώρα σχεδιάζει να άρει την απαγόρευση λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΡΟΥΧΑ

Τα κίτρινα ρούχα απαγορεύθηκαν στη Μαλαισία το 2011 επειδή η κυβέρνηση είχε έρθει σε σύγκρουση με μια ομάδα ακτιβιστών που διαδήλωναν για τους εκλογικούς νόμους.

ΤΖΟΓΚΙΝΓΚ

 

Παρόλο που η άσκηση θεωρείται ευεργετική, το Μπουρουντί απαγόρευσε το τζόγκινγκ το 2014. Ο Πρόεδρος Pierre Nkurunziza πιστεύει πως το ομαδικό τρέξιμο είναι ένας τρόπος συγκάλυψης ανατρεπτικών κινήσεων. Ο νόμος είναι τόσο αυστηρός που προβλέπει ακόμα και την ισόβια κάθειρξη. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει μόνο για το ομαδικό τρέξιμο, μεμονωμένα άτομα επιτρέπεται ακόμα να τρέχουν για να αθλούνται.

Η ΚΕΤΣΑΠ

Η Γαλλία απαγόρευσε την κέτσαπ από το 2011 από τα σχολεία και τις καφετέριες των κολεγίων επειδή η κατάχρηση της συγκεκριμένης σάλτσας καταστρέφει τη γεύση της γαλλικής παραδοσιακής κουζίνας και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

ΤΣΙΧΛΑ

Η Σιγκαπούρη απαγορεύει την πώληση και την εισαγωγή τσίχλας, κάτι που σημαίνει ότι οι ντόπιοι δεν μπορούν να βρουν πουθενά τσίχλες. Γίνονται βέβαια και εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους, σε άτομα που πρέπει να μασούν τσίχλα. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 1992 και ισχύει μέχρι σήμερα.

ΑΥΓΑ KINDER

Εάν πάτε στις ΗΠΑ και θέλετε να χαρίσετε στους αγαπημένους αυγά της Kinder, ξανασκεφτείτε το γιατί έχουν απαγορευθεί. Σε όλες τις χώρες του κόσμου τα συγκεκριμένα αυγά αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά, στις ΗΠΑ όμως οι αρμόδιοι αποφάσισαν ότι το παιχνίδι που περιλαμβάνεται μπορεί να προκαλέσει πνιγμό. Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τα γλυκά που περιέχουν παιχνίδια από το 1938.

CLAIRE DANES

Στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιπίννων, απαγορεύεται η προβολή όλων των ταινιών στις οποίες συμμετέχει η ηθοποιός Claire Danes. Η απαγόρευση αυτή εφαρμόστηκε το 1998, όταν η ηθοποιός είχε επισκεφθεί την πόλη για τις ανάγκες μιας ταινίας της και ανέφερε ότι η πόλη μυρίζει άσχημα, είναι γεμάτη ποντίκια και είναι παράξενη.

RED BULL

Η Γαλλία επέδειξε ιδιαίτερη ανησυχία για το χημικό πρόσθετο της ταυρίνης και η εισαγωγή του αρχικού προϊόντος της Red Bull απαγορευόταν μέχρι το 2008. Στη χώρα επιτρεπόταν η πώληση ενός τροποποιημένου προϊόντος της εταιρείας αυτής κατά την απαγόρευση. Η απαγόρευση, η οποία υιοθετήθηκε το 1996 έπαυσε να ισχύει με οδηγία της Ε.Ε. σύμφωνα με την οποία ένα προϊόν το οποίο επιτρέπεται να διατίθεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεται σε ένα από τα κράτη μέλη χωρίς εκείνο να μπορεί να αποδείξει την αιτία της εν λόγω απαγόρευσης.

Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

 

Όσο παράξενο κι ακούγεται, η Κίνα έχει απαγορεύσει τη μετενσάρκωση χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, Η κίνηση αυτή εμπίπτει στα πλαίσια των “μέτρων για τη μετενσάρκωση για τους εν ζωή Βούδες στον Θιβετιανό Βουδισμό” και μόνο τα βουδιστικά μοναστήρια έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για τη σχετική άδεια. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 2007 και ισχύει μέχρι σήμερα.

ΧΑΓΓΙΣ ΜΕ ΕΝΤΟΣΘΙΑ

Οι ΗΠΑ έχουν θεσπίσει αυστηρότατους νόμους για την σκωτσέζικη λιχουδιά “χάγγις” που φτιάχνεται από εντόσθια. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει απαγορευθεί στις ΗΠΑ εδώ και πάνω από 40 χρόνια για λόγους υγιεινής.

ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟNLINE ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Το 2011, στη Νότια Κορέα θεσπίστηκε ένας νόμος που απαγόρευε στα παιδιά να παίζουν βιντεοπαιχνίδια online από τα μεσάνυχτα μέχρι τις έξι το πρωί. Το μέτρο αυτό λήφθηκε προκειμένου να αποτραπεί η εξάρτηση από τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Το 2013 ωστόσο η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα και έδωσε στους γονείς το δικαίωμα να ζητούν την εξαίρεση από την απαγόρευση.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Το 2010 η Ιρανική κυβέρνηση απαγόρευσε συγκεκριμένα κουρέματα και χτενίσματα όπως τις κοτσίδες, τη χαίτη και τις έντονες μύτες στις άκρες. Η κίνηση αυτή έγινε στα πλαίσια της αποφυγής της δυτικής επιρροής. Η κυβέρνηση, την εποχή εκείνη, δημοσίευσε σε περιοδικό εικόνες με τα επιτρεπόμενα κουρέματα. Η απαγόρευση αυτή εξακολουθεί να ισχύει.

ΝΑ ΚΟΥΝΑΣ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΚΟΥΣΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΗΧΟ

Στο Τουρκμενιστάν το να τραγουδάς χωρίς να βγάζεις ήχο, απλά κουνώντας τα χείλη σου ακούγοντας κάποιο τραγούδι είναι παράνομο. Οι αρχές το απαγόρευσαν για λόγους διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας. Δεν είναι όμως το μόνο που απαγορεύεται στη συγκεκριμένη χώρα. Ακόμη και η όπερα και το μπαλέτο έχουν απαγορευτεί.

ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΛΑΜΠΑ

 

 

Στη Βικτώρια, μία από τις πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, το να αλλάζεις λάμπα είναι παράνομο εκτός κι εάν είσαι ηλεκτρολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

ΣΑΜΟΖΑΣ

Η εξτρεμιστική ομάδα της Σομαλίας, η Al-Shabaab απαγόρευσε τα σαμόζας επειδή θεωρούνται πολύ Χριστιανικά και προσβλητικά. Επειδή τα σαμόζας έχουν τρεις πλευρές, σκέφτηκαν πως θυμίζουν την Αγία Τριάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ

Η Ινδία απαγορεύει τη διαφήμιση των οινοπνευματωδών ποτών αλλά οι διαφημιστές έχουν βρει έμμεσους τρόπους διαφήμισης. Η απαγόρευση θεσπίστηκε τη δεκαετία του ’90 και ισχύει μέχρι σήμερα.

OVALTINE ΚΑΙ MARMITE

Τα συγκεκριμένα προϊόντα απαγορεύονται στη Δανία γιατί η νομοθεσία δεν επιτρέπει την πώληση τροφίμων που περιέχουν επιπρόσθετες βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία. Η πολιτεία πιστεύει ότι η ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον άνθρωπο. Ο νόμος θεσπίστηκε το 2004.

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: