Λακωνία

Τα στοιχεία έρευνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ των επισκεπτών της Λακωνίας

 

Τα στατιστικά στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη φετινή λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (infokiosk) της Περιφέρειας στην Σπάρτη, γνωστοποιήθηκαν το βράδυ σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη λακωνική πρωτεύουσα, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Σχολιάζοντας ο περιφερειάρχης τα στοιχεία, τόσο από το infokiosk της Περιφέρειας στη Σπάρτη, όσο και από τα υπόλοιπα ανάλογα περίπτερα τουριστικής πληροφόρησης στην Αργολίδα, την Κορινθία και τη Μεσσηνία, επισήμανε ότι η διαπίστωση των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών των επισκεπτών της Περιφέρειας συνδράμουν στον εντοπισμό προβλημάτων.

Επιπλέον, συνέχισε ο Π. Νίκας, τα στοιχεία αυτά συνδράμουν και στην χάραξη της στρατηγικής για την προβολή της Περιφέρειας -ιδιαίτερα σε χώρες οι κάτοικοι των οποίων φαίνεται ότι επιλέγουν να επισκεφθούν την Πελοπόννησο, παρατήρησε δε ότι αποτελεί ελάχιστο δείγμα εκτίμησης προς τους ανθρώπους αυτούς να υπάρχουν φυλλάδια στην γλώσσα τους, όχι μόνο στα αγγλικά.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης στάθηκε στην ανάγκη για την αναβάθμιση των συγκοινωνιών, αλλά και στην σημασία που έχουν οι υποδομές, όπως βεβαίως και η καθαριότητα και ο σεβασμός στο περιβάλλον, καθώς και η διασφάλιση της προσβασιμότητας στα διάφορα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Στην παρουσίαση, την οποία συντόνισε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Υποδομών Νίκωνας Τζινιέρης.

 

Δείτε εδώ το βίντεο της παρουσίασης 

Δείτε εδώ τα στοιχεία από την παρουσίαση

 

 

Βίντεο

 

 

**********

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: