Τα 20 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας [λίστα]

 

Κάποια ΜΜΕ – συνολικά 1232-  πήραν αρκετά χρήματα  εν μέσω πανδημίας που ξαφνικά “φύτρωσαν” την ώρα που θα έπαιρναν τα χρήματα αυτά και κάποια άλλα που προσπαθούν νόμιμα ε΄δω και χρόνια να επιβιώσουν τους επιβάλετε να δημοσιεύουν δωρεάν τα σποτ της Κυβέρνησης…..

Δεν είναι όλα τα ΜΜΕ ίδια και καλό είναι να μην τα βάζουμε όλα στον ίδιο σάκο….

Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είδαμε φέρνει στην Κομισιόν το θέμα αυτό.

Ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ρωτά την Κομισιόν, “αν έχει ενημέρωση και διαθέσιμα στοιχεία για αντίστοιχες καμπάνιες από τις αρμόδιες αρχές άλλων κρατών – μελών, σχετικά με τα κριτήρια και το ύψος της κατανομής των επιχορηγήσεων σε μέσα ενημέρωσης”. Τονίζει ότι “παρά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης και πολλών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την εκστρατεία“.

Σημειώνει πως “η συνολική καμπάνια έχει κοστίσει ως σήμερα 20 εκ. ευρώ“, καθώς και ότι “στη μακρά λίστα μέσων ενημέρωσης που επιδοτήθηκαν περιλαμβάνονται ανύπαρκτοι ή ανενεργοί ιστότοποι, που δεν συγκαταλέγονται στο σχετικό Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης”. Με δεδομένο ότι η διάθεση των κονδυλίων έγινε “μέσω εταιρείας που ανέλαβε – με απευθείας ανάθεση και κατά παρέκκλιση των διατάξεων των δημοσίων συμβάσεων, και έναντι αμοιβής – την κατανομή της συνολικής δαπάνης της καμπάνιας”, ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν “αν έχει ενημέρωση και διαθέσιμα στοιχεία για αντίστοιχες καμπάνιες από τις αρμόδιες αρχές άλλων κρατών – μελών, σχετικά με τα κριτήρια και το ύψος της κατανομής των επιχορηγήσεων σε μέσα ενημέρωσης” αλλά και “αν διατίθενται, και αν ναι, αν έχουν αξιοποιηθεί ευρωπαϊκοί πόροι για τις σχετικές καμπάνιες στα κράτη – μέλη και ειδικότερα στην Ελλάδα“.

Σύμφωνα με την λίστα των χρηματοδοτήσεων, τα χρήματα έχουν δοθεί σε 627 ιστοτόπους, με άγνωστα κριτήρια καθώς ορισμένα από αυτά έχουν πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα. Από την άλλη πλευρά, τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, δηλαδή τα ΜΜΕ του 902 και του “Κόκκινου” δεν έχουν λάβει χρήματα. Εκτός λίστας και το docomento, του Κώστα Βαξεβάνη, δημιουργώντας ερωτήματα, ενώ ο ΣΚΑΪ φαίνεται να έχει επιδοτηθεί και για το ραδιόφωνο και για το site. Πολλά ερωτήματα προκαλεί η επιδότηση του σαιτ protieidisi.gr, που φαίνεται να δημιουργήθηκε… μαζί με την επιδότηση. Ο μάνατζερ βρίσκεται στη λίστα και με το σαιτ, pokaliptikalive.gr, όπου αναρτώνται εκπομπές που παράγει σε τοπικής εμβέλειας κανάλια.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, που έχει αναδείξει το θέμα, στους επιδοτηθέντες βρίσκονται blogs, άγνωστου ιδιοκτήτη, sites που έχουν να ανανεωθούν από πέρυσι όπως το αγροτικό paragogi.net. Ένα σαιτ, ονόματι argolikianaptiksi.gr, έχει πέσει, ενώ άλλα έχουν μηδενική επισκεψιμότητα.

πηγή flash.gr

Η Λίστα που ήρθε στο φως

 

Ακολουθήστε μας στα social media , facebook  , youtube ,twitter   , instagram

Φωτογράφηση και Βιντεοσκόπηση γάμων – βαπτίσεων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων


Δημιουργία και ψηφιακών άλμπουμ

Alexandros Bougadis Photographer

You may also like

Κοινοποίηση: