Λακωνία

Τζανακόπουλος από την Σπάρτη : για ποια Δημοκρατία μιλάμε , δεν υπάρχει

394{icon} {views}

 

Συζήτηση πραγματοποίησε η νομαρχιακή επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο άλσος  Γουδέ στη Σπάρτη , το απόγευμα της Παρασκευής 17.7.2020

 

 

 

Ομιλούντες στην συζήτηση ήταν ο Βουλευτής Λακωνίας και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης και ο πρώην Υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος , με θέμα “δημοκρατία και ενημέρωση στην εποχή της προπαγάνδας” 

 

 

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να συγκάλυψη την πραγματικότητα με το “Μένουμε Σπίτι” δίνοντας εκατομμύρια ευρώ σε κάποια μέσα ενημέρωσης , που κάποια υπήρχαν μόνο για λίγες ώρες και έπρεπε να είσαι “φίλος” του  καθεστώς Μητσοτάκη για να μπορεί κάποιο μέσο να πάρει κάποια από τα εκατομμύρια και κάλεσε τα ΜΜΕ να αντιδράσουν σε αυτό το πολιτικό καθεστώς του Μητσοτάκη , ώστε να μπορούν να δημοσιεύουν αυτά που θέλει το καθεστώς Μητσοτάκη , χωρίς να τους πας κόντρα , με αποτέλεσμα την παραποίηση της αληθείας. 

Επίσης κάλεσε φορείς και συνδικάτα να αντιδράσουν στο καθεστώς Μητσοτάκη γιατί αν δεν έχεις τις ίδιες απόψεις με το καθεστώς , μπαίνεις στο ψυγείο κάνοντας , αναφορά στου Δημόσιους Υπαλλήλους που δεν μπορούν να έχουν άλλη άποψη και υπάρχει μια κόντρα ανάμεσα σε υπαλλήλους δημοκρατικούς , αριστερούς και όχι μόνο. 

Αναφορά έκανε και για το νόμο των διαδηλώσεων και χαρακτηριστικά είπε ότι γυρίσαμε πίσω στην δεκαετία του 70 , για ποια Δημοκρατία μιλάμε που πλέον δεν μπορεί κανείς να διαδηλώσει ελεύθερα και Δημοκρατικά , μίλησε για  το περιστατικό του Βασίλη Μάγγου από το Βόλο , που χτυπήθηκε πριν ένα μήνα σε διαδήλωση από αστυνομικούς και έχασε την ζωή του άδικα.


Δεν υπάρχει Δημοκρατία όταν γίνονται συλλήψεις σε  διαδηλωτές που ήταν σε οργανωμένη συγκέντρωση  , τους αφήνεις ελεύθερους και με εισαγγελική εντολή τους απαγορεύεις να προχωρούν γύρω από συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας.
Για ποια Δημοκρατία μιλάμε ; 

 

 

Ο Σταύρος Αραχωβίτης έκανε αναφορά για τα προβλήματα της Λακωνιάς και είπε ότι επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν δρομολογηθεί έργα τα οποία πάγωσαν , όπως η παράκαμψη Σκάλας , Βλάχιωτη με νέα γέφυρα του Ευρώτα καθώς και για τις περικοπές που έγιναν από το Υπουργείο Πολιτισμού , για την νέα σχολή που έπρεπε να είχε ξεκινήσει και δεν λειτούργησε , για το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης που υπολειτουργεί και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Νίαρχου που έχει αναλάβει να κατασκευάσει  το νέο νοσοκομείου Σπάρτης.  

Τέλος ευχαρίστησε τα Λακωνικά Μέσα Ενημέρωσης για την προσπάθεια που καταβάλουν και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κάποια επιδοτήθηκαν,  ελάχιστα  και κάποια όχι. “Δημιουργούνται μέσα δύο ταχυτήτων , όλοι το έχουν ανάγκη και δεν καταλαβαίνουμε γιατί κάποιοι στηρίχτηκαν και άλλοι όχι και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή;”. 

Οι πολίτες  πρέπει είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι και ενεργοί γιατί  οι μέρες που ακολουθούν δεν θα είναι εύκολες.

Αλέξανδρος Μπουγάδης 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: