Προτάσεις

“ ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21” Από μια Ελληνίδα στην Αυστρία

484{icon} {views}

Την Κωνσταντίνα Φαρμάκη την γνωρίσαμε προ ενός έτους όταν “ταξίδεψε τον ανθό της ψυχής” της από την Βιέννη στην Σπάρτη και μας έφερε σ επαφή με το έργο της και την προσωπικότητά της.

 

 

Έχουμε την χαρά να την φιλοξενούμε και πάλι στο Spartavoice.gr , γιατί συμμετέχει με το ατελιέ της στην Αυστρία “ konsfarm-Art” Atelie, στο ετήσιο γεγονός της χώρας που την φιλοξενεί και όπου διαπρέπει η ελληνίδα εικαστικός. Στο “18. NO Tage der Offenen Ateliers” στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2020 και μας προσκαλεί να την επισκεφτούμε.

Εμείς φυσικά είμαστε μακριά για να πάμε αλλά νοιώθουμε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για την επιτυχία της. Οι φίλοι μας οι Αυστριακοί βέβαια θα έχουν την χαρά να δουν πρώτοι αυτή την υπέροχη σειρά έργων με τίτλο “ Ελευθερία ή Θάνατος” που όπως μας είπε η καλλιτέχνης είναι αφιερωμένη στους ήρωες της Εθνικής Παλλιγγενεσίας με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού το 1821. Μία σειρά την οποία οι Έλληνες θα απολαύσουμε το επόμενο έτος που θα ταξιδέψει για να παρουσιαστεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη την επικράτεια για την ιστορική επέτειο.

Το 2021 είναι ένα επετειακό έτος για την Ελλάδα. Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη μέσα από τις δημιουργίες των πορτρέτων της, τιμά τους ήρωες του 1821 και φέρνει σ επαφή με την ιστορία της χώρας μας τους Αυστριακούς πολίτες και όχι μόνον…

Εμείς ως Μέσω Ενημέρωσης της ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε τα έργα της να κάνουν μια στάση στην Λακωνία μας , ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να τα δούμε!

Προς το παρόν σας παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς της με το πορτρέτο της νεαρής Λένω Μπότσαρη που προτίμησε τον θάνατο από την ατίμωση.

 

 

Βιογραφικό 

Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη είναι πτυχιούχος Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης του τμήματος Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

Γεννήθηκε στον Καρδαμά νομού Ηλείας το 1956 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω Αττικής. Ζει και Εργάζεται στην Αυστρία. Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος. Έχει παρουσιάσει επτά ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με πολλές συμμετοχές σε ομαδικές Διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις. Ο άνθρωπος που την ενθάρρυνε να εκθέσει τα έργα της ήταν ο αείμνηστος καθηγητής Μάκης Βαρλάμης.

Έχει πλούσια ακτιβιστική και εθελοντική δράση σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς με πυρήνα το παιδί. Ασχολείται με την αρθρογραφία και την κριτική και παρουσίαση Έργων και βιβλίων. Παράλληλα διοργανώνει και επιμελείται  εκθέσεις έργων ζωγραφικής και παρουσιάσεις βιβλίων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έργα της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές σε Αυστρία, Ελλάδα, Αμερική, Ολλανδία και Μαδαγασκάρη. ‘Έχει δε ασχοληθεί στο παρελθόν, με τις εορταστικές και καρναβαλικές εκδηλώσεις δήμων και κοινοτήτων.

Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας. Μέλος του Kulturvernetzung Niederoesterreich, μέλος σε διάφορους πολιτιστικούς και διαπολιτισμικούς συλλόγους και ομάδες εικαστικών . Επιστημονική συνεργάτης της Meg Art Gallery Αθήνας και της Νέας Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς. Καλλιτεχνική συνεργάτης (εικαστική επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών) του Θεάτρου “ 4 εποχές-Γιάννης Μόρτζος” Αθήνας. 

Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις  για την εθελοντική της δράση και προσφορά, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία το 1998 ,από την Επιτροπή διεξαγωγής Παραολυμπιακών Αγώνων 2004 , από την Επιτροπή Special Olympics 2011 και από πολλούς συλλόγους και φορείς .

Αλέξανδρος Μπουγάδης

 

You may also like

Κοινοποίηση: