Τι απαντά ο Στ. Αραχωβίτης στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για το κλείσιμο της Τράπεζα Πειραιώς

Σε απάντηση προέβη ο Λάκωνας Βουλευτής προς των πρόεδρο του Επιμελητηρίου,  στην επιστολή του , για το κλείσιμο ενός ακόμη καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Λακωνία χωρίς η διοίκηση να λαμβάνει υπόψιν την ταλαιπωρία πολλών πολιτών. 

 

Στην επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γ. Παναρίτη προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Διοικητή της ΤτΕ και τον Διοικητή της Τρ. Πειραιώς, αποκρίθηκε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου Λακωνίας ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «οι τράπεζες δεν ασκούν τον αναπτυξιακό τους ρόλο σε μια οικονομία η οποία δοκιμάζεται σκληρά την τελευταία δεκαετία. Αντίθετα, “κλειδώνοντας” τη στρόφιγγα της ρευστότητας, οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας τις επιχειρήσεις, πυροδοτώντας αλυσιδωτά το φαινόμενο των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, έχει ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Ταυτόχρονα εγκαλείται από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για το γεγονός ότι τα δάνεια δεν φτάνουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μέσα σε αυτό το κλίμα, το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων στη Λακωνία έρχεται ως χαριστική βολή στην επιχειρηματικότητα του Νομού μας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής/ απάντησης στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας:

Αξιότιμε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Λακωνίας και εκλεκτά μέλη,

Διάβασα με προσοχή την επιστολή σας και συμφωνώ με το πνεύμα της.

Οι Τράπεζες, που έχουν επανειλημμένα ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού λαού, έχουν γίνει ένα κακό παράδειγμα εργασιακής επιβολής, με συρρίκνωση του προσωπικού και με άσκηση κάθε λογής πίεσης. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που οι εργαζόμενοι αδυνατούν, για πολλούς λόγους, να  σταθούν στο πλευρό των επιχειρήσεων και των πολιτών. Πολλές φορές έρχονται σε ρήξη μαζί τους, ακριβώς λόγω των πρακτικών που ακολουθούν οι διοικήσεις.

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες δεν ασκούν τον αναπτυξιακό τους ρόλο σε μια οικονομία η οποία δοκιμάζεται σκληρά την τελευταία δεκαετία. Αντίθετα, “κλειδώνοντας” τη στρόφιγγα της ρευστότητας, οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας τις επιχειρήσεις, πυροδοτώντας αλυσιδωτά το φαινόμενο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επιπλέον, η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων οδηγεί την περιφερειακή οικονομία και κοινωνία σε ακόμα δυσμενέστερη θέση.

Όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και παρεμβάσεις μας:

https://left.gr/news/erotisi-39-voyleyton-syriza-ps-gia-tin-syrriknosi-toy-diktyoy-katastimaton-ton-trapezon

https://www.amna.gr/pr-view/239508

Είμαστε πάντοτε στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας και των θεσμών προκειμένου να ξεπεράσουμε μαζί και όρθιοι κι αυτήν την κρίση.

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

 

You may also like

Κοινοποίηση: