Λακωνία

Τι απαντά ο Υφ. Αθλητισμού για τον εγκαταλελειμμένο αθλητικό χώρο στο Σαϊνοπούλειο

 

Σε απάντηση της ερώτησης του Βουλευτή κ. Μυλωνάκη Αντωνίου της Ελληνικής Λύσης , σας γνωρίζουμε ότι:

H Διεύθυνσή Τεχνικών Αθλητικών Έργων & Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μπορεί να προτείνει για χρηματοδότηση μόνο αθλητικά έργα και μόνο μέσω της ένταξής τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), του ΥΠ.ΠΟ.Α. τομέα Αθλητισμού.

Κατόπιν αυτού και προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα από την Υπηρεσία μας, θα πρέπει να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο Δήμο ή ΝΠΙΔ ή την Περιφέρεια, σχετικό αίτημα, το οποίο θα συνοδεύεται απαραίτητα από την αντίστοιχη πλήρη μελέτη (τεχνική περιγραφή, προδιαγραφές, σχέδια, προϋπολογισμό, κλπ).

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Η Ερώτηση 

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Σπάρτης και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, το Σαϊνοπούλειο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, όντας χορηγία του ομώνυμου Ιδρύματος, παραμένει επί μακρόν άνευ συντήρησης και μέριμνας. Ρημάζει από τον χρόνο και από την έλλειψη σχετικής βούλησης των τοπικών ιθυνόντων, οι οποίοι έχουν την επιστασία της διαφύλαξης και της φροντίδας του, καθώς και την ευθύνη να το συντηρήσουν και να το αναδείξουν. Οι τοπικές αθλητικές εγκαταστάσεις και ιδιαιτέρως, αυτές του εν λόγω Αθλητικού Κέντρου χρειάζονται φροντίδα και ανακαίνιση, προκειμένου να γίνονται πόλος έλξης των νέων και όχι να προκαλούν αποστροφή και απαξίωση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να συντηρηθούν και να εξωραϊστούν οι εγκαταστάσεις του Σαϊνοπούλειου Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης, ώστε να καταστούν εκ νέου λειτουργικές και να προσελκύουν τους νέους της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν και αρέσκονται να αθλούνται σε σύγχρονες και αξιοπρεπείς αθλητικές εγκαταστάσεις;

Ο ερωτών Βουλευτής ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

εικόνα άρθρου notospress.gr 

 

 

 

 Studio Photography Alexandros Bougadis

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: