Το ξέρατε ότι...

Τι εννοούσαν οι αρχαίοι Έλληνες με τα ρητά ” Μηδέν αγά” – “Γνώθι Σαυτόν”

14082{icon} {views}

 

Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι του πνεύματος, έχουν πει και συνεχίζουν να λένε, πως το να κρατά κάποιος ένα μέτρο σε ότι κάνει, τον βοηθά να έχει διαύγεια μυαλού και καλύτερη υγεία. Ωστόσο πίσω από την απλά καλύτερη και πιο ισορροπημένη ζωή, το «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ» κρύβει και μια βαθύτερη Γνώση.
Γνώση άρρηκτα συνδεδεμένη με το Δελφικό παράγγελμα του «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ» (Γνώριζε τον εαυτό σου), που ήταν επίσης χαραγμένο στο μαντείο των Δελφών.

Ποια ήταν αυτή η Γνώση;

Οι μεγάλοι σοφοί στην αρχαία Ελλάδα γνώριζαν, αυτό που μας πιστοποιεί η προχωρημένη κβαντομηχανική σήμερα. Το ότι ο κόσμος αυτός είναι νοητός, ψεύτικος και αποτελεί μία εικονική πραγματικότητα, ένα στούντιο προσωπικής δοκιμασίας της κάθε αθάνατης ανθρώπινης συνείδησης (ψυχής).

Μας πληροφορούσαν για το ότι, από τον εικονικό κόσμο αυτό της ύλης, όλοι είμαστε περαστικοί ταξιδιώτες, που βιώνουμε ένα πολυεπίπεδο και πολυδιάστατο τεστ συνειδήσεως. Ο κάθε αθάνατος άνθρωπος, με τρόπο ακατάληπτο παίρνει, για περιορισμένο χρόνο, τον έλεγχο ενός σώματος απόλυτα μειωμένων δυνατοτήτων, με σκοπό να εκπαιδευτεί, να συνέλθει, να μετά-νοήσει,(=αλλάξει νου) ώστε να μπορέσει να γυρίσει έτοιμος και συνειδητοποιημένος στην τέλεια εκείνη πνευματική κατάσταση του Φωτός που κάποτε αντιλαμβανόταν και την οποία έχασε λόγω δικού του σφάλματος.

Έλεγαν επίσης, πως μετά το θάνατο του βιολογικού σώματος κάποιου, ακολουθεί μια ακατάληπτη πολυεπίπεδη αξιολόγηση του αθάνατου ανθρώπου που το έλεγχε. Κατόπιν, αν κριθεί ικανός να ζήσει στον τέλειο κόσμο του φωτός, εξυψώνεται λαμβάνοντας άφθαρτο “σώμα” και αντιλαμβάνεται και πάλι τα φωτεινά (Ηλύσια) πεδία. Όσοι κριθούν, για την ώρα, επικίνδυνοι να ζήσουν στους αμόλυντους φωτεινούς τόπους, τότε θα συνεχίσουν το ταξίδι τους σε ένα άλλο περιορισμένο μέρος, στο οποίο θα έχουν την επόμενή τους ευκαιρία να συνέλθουν και έτοιμοι να γυρίσουν και αυτοί πίσω στο Φως. Στο τέλος έλεγαν, πως όλοι θα δραπετεύσουμε από τον κόσμο της ύλης και θα επιστρέψουμε στο Φως, μετά από μια τεράστια περιπέτεια που θα ‘χει ζήσει ο καθένας μας.

Για το λόγο αυτό, επειδή από εδώ είμαστε όλοι απλοί περαστικοί, το σύνολο των αρχαίων σοφών, με πρωτοπόρους τους κορυφαίους Έλληνες φιλόσοφους απ’ όπου μετέπειτα όλοι οι λαοί έλαβαν το φως της γνώσης, δίδαξε την απεξάρτηση από τον κόσμο της ύλης και τη, με μέτρο χρήση, των όσων αυτός δίνει, ενώ μας μίλησαν για την αξία των πνευματικών και όχι των υλικών αγαθών και απολαύσεων. Πάνω απ όλα, μας μίλησαν για την αξία της προσφοράς στο συνάνθρωπο, αφού η αρχαία ελληνική ζωή κατά, κύριο λόγο, στηριζόταν στις ηθικές αξίες της δικαιοσύνης, της φιλαλληλίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών.

Προσπάθησαν να μας εξηγήσουν, πως υπάρχει ειδοποιός διαφορά, μεταξύ του απλά να χρησιμοποιεί κάποιος τον κόσμο της ύλης, και όσα αυτός δίνει, για την εδώ προσωρινή ζωή του, με το να θέλει, υπέρμετρα, τα όσα αυτός και ο ατελής κατασκευαστής του προσφέρει, σε σημείο ώστε, να μην θέλει να φύγει από αυτόν και να γυρίσει εκεί που ανήκει. Η διδασκαλία τους αυτή, έμεινε γνωστή ως «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ».

Ο μέγιστος δε των διδασκάλων, ο αρχηγός του Φωτός, ο Ιησούς Χριστός, όχι μόνο επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω, αλλά μας είπε ξεκάθαρα: «Γνώσεσθε την Αλήθεια και η Αλήθεια ελευθερώσει υμας». Ξεκαθαρίζοντάς μας, ότι θα μας ελευθερώσει η ΑΛΗΘΕΙΑ από τον υλικό εικονικό κόσμο-φυλακή, στον οποίο ζούμε.
Μας είπε: «Να είστε Περαστικοί» (Κείμενα Νάγκ Χαμμάντι), βάζοντας έτσι τη θεϊκή σφραγίδα για το ότι ο κόσμος αυτός είναι πράγματι ψεύτικος και εικονικός (MATRIX).

Σημείωση: Στις μέρες μας, αντί του «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ», χρησιμοποιείται λανθασμένα από τους περισσότερους η έκφραση «ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ».
Στην αρχαία Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε η φράση «ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ», αλλά «ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ», που είχε και έχει διαφορετική σημασία από το «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ». Το «ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ», μιας και το αναφέραμε, βρισκόταν επίσης γραμμένο στο μαντείο των Δελφών.

Επομένως, το τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι θεμελιώδεις αρχές της Αρχαίας Ελληνικής Σοφίας ήταν:

Το «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ», που οδηγεί στη έρευνα και κατ επέκταση στην συνειδητοποίηση του ποιοι είμαστε, που βρισκόμαστε και που πάμε.

Το «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ», που οδηγεί στον επιθυμητό τρόπο ζωής και λειτουργίας μας στον κόσμο αυτό. Εκείνον τον τρόπο ζωής που επιτρέπει την απελευθέρωση μας από το MATRIX, μετά το θάνατο του σάρκινου σώματος που ελέγχουμε, και προκύπτει από τη συνειδητοποίηση του «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ».

Τέλος, το «ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ», που μας αποκαλύπτει: ότι τα πάντα δημιουργήθηκαν βάση ενός μέτρου, ενός μοναδιαίου μεγέθους.

Προσέξτε την τριαδικότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί γνώριζαν για τον Υπέρτατο Τρισυπόστατο Δημιουργό Νου, που είναι Ζωή και Φως και χρησιμοποιούσαν τη Γνώση αυτή στην ίδια τους την καθημερινότητα.

Δυστυχώς, οι υπηρέτες του σκότους εξαφάνισαν το μεγαλύτερο μέρος αυτής της Γνώσης που οδηγεί στην απαγκίστρωση από τον ψεύτικο κόσμο (MATRIX) και κατ’ επέκταση στον τρόπο ζωής που μπορεί να οδηγήσει κάποιον πίσω στο Φως.

Αντίθετα, προώθησαν διδασκαλίες υπέρμετρης προσκόλλησης στην ύλη, μέσω μιας πολυεπίπεδης εκπαίδευσης, κυρίως μέσω των «ιερών» εβραϊκών-βαβυλωνιακών γραφών, που ουδεμία σχέση με την αλήθεια και το Φως έχουν, ώστε να κρατήσουν τους πάντες σε άγνοια, φοβισμένους, δέσμιους στο «σπήλαιο του Πλάτωνα, στην αιώνια λήθη.
 πηγή    www.el.gr

 

You may also like

Κοινοποίηση: