Κινηματογράφος και Θέατρο

Τι μας είπαν για την «ΑΝNΕ…ΧΕΙΑ» οι ηθοποιοί της παράστασης

599{icon} {views}

Την πόλη της Σπάρτης επισκέφτηκε  η νέα θεατρική παράσταση του Γιώργου Μακρή το Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας , που έχει σπάσει τα θεατρικά ταμεία και έχει χαρακτηριστεί μία από τις καλύτερες θεατρικές προτάσεις του φετινού χειμώνα. Εμείς βρεθήκαμε λίγο πριν την παράσταση με τους ηθοποιούς όπου και μας μίλησαν για το έργο και για την “Ανέχεια” των Ελλήνων.

Συνέντευξη – φωτογράφηση Αλέξανδρος Μπουγάδης

Α.Μ. Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση «ΑΝNΕ…ΧΕΙΑ»

Γιώργος Μακρής : “ΑΝΝΕ…ΧΕΙΑ”  η πολιτική σάτιρα που παρουσιάζει τα προβλήματα της καθημερινότητας της χώρα μας αλλά και τα προσωπικά βιώματα του καθενός μέσα από κάποιους ήρωες , σίγουρα κάποιοι ήρωες από εμάς υπάρχουν και στην καθημερινή μας ζωή , σατιρίζουμε ότι έχει γίνει χωρίς να ήμαστε υπέρ κάποιου , ή κατά κάποιον , ήμαστε κατά όλων και υπέρ μόνο κάποιου γενικού καλού που συμβαίνει , αναφερόμαστε και στην πολιτική αλλά και στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων . Παρουσιάζουμε μια παράσταση με αστείρευτο , αβίαστο και αβασάνιστο γέλιο.
Μέσα από όλα αυτά τα οποία σε καθημερινή βάση ζούμε η σάτιρα προσδίδει το γέλιο αλλά ταυτόχρονα τον προβληματίζει για το χθες, το σήμερα, το αύριο.
Εδώ θα δούμε τους ήρωες να ξεδιπλώνουν εικόνες που ίσως μας θυμίσουν σκηνές από την προσωπική μας ζωή.

Α.Μ. Το έργο σας κάνει  αναφορά στα μνημόνια και στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια  , εσείς πιστεύεται ότι όλα αυτά έχουν περάσει ή όχι.

Γιώργος Μακρής :Το ότι ήμαστε πολιτικά «πρόβατα»  ο κάθε ένας από εμάς  όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο , δηλαδή πολιτικοποιημένο πρόσωπο , εμείς όμως και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μνημόνιο μπορεί να υπάρχει μέσα και σε μια οικογένεια  , σύμφωνα με τις συνθήκες που περνάμε ,  σε μια κοινωνία ή σε μία κωμόπολη , για παράδειγμα συμβαίνουν διάφορες φυσικές καταστροφές όπως στην περιοχή σας στο Δήμο Ευρώτα , οπότε καταλαβαίνετε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν να περάσουν δύσκολες καταστάσεις και πολλά προβλήματα.

Τίσσα Βασιλάκη:  Έχει  παρά πολύ χρόνο θεωρώ μπροστά του ο Έλληνας, οι δεσμεύσεις είναι μακροπρόθεσμες , εγώ πιστεύω πολύ στην ατομική πρωτοβουλία και αν ένα ένα άτομο γίνουν πολλοί τελικά μπορεί να αλλάξει από ομοϊδεάτες γιατί από το άτομα ξεκινάει θεωρώ.

Α.Μ. Η Ανέχεια των Ελλήνων πιστεύεται όπως παρουσιάζεται και στο έργο σας έχει φτάσει στο τέλος

Μάρκος Λεζές : Και να πω ότι δεν αντέχει δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι  και εμείς θα λέμε ότι αντέχουμε , εδώ 400 χρόνια μας είχαν οι Τούρκοι και λέγαμε Ανέχεια και Ανέχεια , η Κυβέρνηση είπε θα πάρει μέτρα και αυτά δεν είναι μέτρα είναι χιλιόμετρα.

Α.Μ. Τι σημαίνει το να είσαι σήμερα ηθοποιός και ποια είναι τα όρια που πρέπει να έχει ένας ηθοποιός

Μάρκος ΛεζέςΟ ηθοποιός κάνει λειτούργημα δεν είναι μόνο να χαμογελάσει ο κόσμος και μέσα από την παράσταση μας περνάμε και πολλά μηνύματα.

Ιωάννα Σάλμη:   Πιστεύω ότι ένας ηθοποιός δεν πρέπει να έχει όρια  , όρια στο να δοκιμάζεις  ρόλους , να βλέπει άλλους  κόσμους  , άλλες ζωές , αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν κάνεις διάφορους ρόλους μαθαίνεις και άλλες  ζωές , μαθαίνεις κάποια διαφορετικά πράγματα που ίσως στην καθημερινότητα σου να μην τα έκανες.

Α.Μ. Τι θα λέγεται σε νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του ηθοποιού

Μάρκος Λεζές : Σήμερα θεωρώ ότι στην χώρα μας δεν υπάρχουν δάσκαλοι να διδάξουν την ηθοποιία ,  οι καλοί δάσκαλοι δυστυχώς δεν υπάρχουν εν ζωή ,  οι σημερινοί δάσκαλοι διδάσκουν  χωρίς να έχουν ώρες «πτήσεως» στο σανίδι  , πως μπορούν να διδάξουν υποκριτική χωρίς να έχουν ανέβει επάνω στο σανίδι.
Δουλειά καλή κάνει μόνο το Εθνικό θέατρο , αλλά είναι δύσκολα να μπει εκεί κάποιος σήμερα.

Α.Μ. Έχετε συμμετέχει σε πολλά θεατρικά έργα και ταινίες , ποια θεωρείτε ως σταθμό στην καριέρα σας  

Μάρκος Λεζές : Θεατρικό έργο είναι αυτό που ξεκίνησα «Ο πολίτης Γ κατηγορίας»με τον Γιώργο Κωσταντίνου όπου έγινε επιτυχία και στο θέατρο και στην τηλεόραση , σε ταινία αυτή που με έχει «καρφώσει» είναι «Οι δικόπανοι»  αυτή η ταινία όπου και να περάσω ακούω να λένε ο «τούφας και ο τούφας».

Τιτίκα Σαριγκούλη: Αυτό που έχει εντυπωσιάσει πολύ είναι το «Μπαμπά μην τρέχεις»

 

Κέιμενα – Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μακρής

χορηγός επικοινωνίας Spartavoice.gr

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΤΙΣΣΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΑΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΣΑΛΜΗ

ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΡΙΤΙΩΤΗ

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΤΙΤΙΚΑ ΣΑΡΙΓΚΟΥΛΗ

 

Σκηνικά: GM PRODUCTIONS

Χορογραφίες: Κωνσταντίνος Μενούνος

Τις κοπέλες έντυσε η Εταιρεία: IQ FEMALE CLOTHING

Studio Ηχογραφήσεων : EARTH SOUND STUDIO

Ερμηνεία κομματιού αποθέωσης : Ερωφίλη Τζάνου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΤΡΙΔΗ

Στίχοι κομματιού αποθέωσης : Νάσος Ρόγκας

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΑΚΗΣ ΜΕΛΗΣ

ΦΩΤΑ ΗΧΟΣ : STAGE 51 ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ

GRAFFITI: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΜΜΑΤΑΣ

ΦΙΓΟΥΡΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΝΑΣΟΣ ΡΟΓΚΑΣ

Παραγωγή : GM PRODUCTIONS

======================================================================================

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: