Λακωνία

Τι φταίει και μένει πάντα πίσω η Σπάρτη σε ανάπτυξη και όχι μόνο ;

 

Αρκετοί πολίτες αλλά και επισκέπτες βλέπουν τα τελευταία 30 χρόνια την Σπάρτη να παραμένει ίδια  , χωρίς κάποιες αλλαγές που θα πήγαιναν μπροστά την πόλη.

Τι να φταίει όμως και δυστυχώς τίποτα δεν γίνετε , φταίνε οι Δήμαρχοι από το 1990 έως και σήμερα με εξαίρεση τον αείμνηστο Σαράντο Αντωνάκο που αγάπησε , οραματίστηκε , αγωνίστηκε για τη Σπάρτη , φταίνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , που μερικοί αλλάζουν συνδυασμούς αναλόγως με το ποιον πιστεύουν ότι θα εκλεγεί , για να ξανά έχουν θέση  , χωρίς  να κάνουν τίποτα , φταίνε οι πολίτες που ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους , μήπως όλα τα παραπάνω .

Τελικά μήπως χρειάζεται μια οριστική αλλαγή σε συνδυασμούς και να υπάρξει , ένας συνδυασμός που να μην έχει μέσα υποψηφίους που ασχολήθηκαν ξανά στο παρελθόν με τον Δήμο και δεν έκαναν έργο , υπάρχουν και Δημοτικοί σύμβουλοι που έκαναν και κάνουν , αλλά ελάχιστοι. 

Μήπως χρειάζεται τελικά ένας Δήμος Σπάρτης με αντοχές και να είναι έτοιμος να  αλλάξει την πόλη  , χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ρίσκο , μια Σπάρτη αντάξια στο όνομα της και όχι μια Σπάρτη που δυστυχώς λυπάσαι για το πως έχει καταντήσει.

Έναν δήμο να βάλει τάξη σε πολλά , όπως καθαριότητα σε πάρκα – παιδικές χαρές κ.α , τάξη σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους χωρίς τα χιλιάδες τραπέζια και καθίσματα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πεζοί ,  με τις περιβόητες αναπλάσεις της πόλεως  που ακούμε και δεν βλέπουμε , με ένα πάρκο στον Ευρώτα που προσπάθησε ο αείμνηστος Αντωνάκος να κάνει αλλά μετά και αυτό που έφτιαξε έμεινε στο έλεος του Θεού ,  όπως και το πάρκο στον Ξενία με την παιδική χαρά  , την παιδική χαρά πλησίον του Αγίου Νικολάου , στην Αρχιδάμου  , που δεν υπάρχουν πλέον , ήταν ο μόνος  Δήμαρχος που πραγματικά αγάπησε τον τόπο και προσπάθησε να κάνει έργο.

Ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα στην πνοή αυτής της Δημοτικής Αρχής να δούμε κάποιες σημαντικές αλλαγές  και ας ελπίσουμε , όποια είναι η επόμενη Δημοτική Αρχή  να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια. 

 

You may also like

Κοινοποίηση: