Το έργο ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Σπάρτης ξεκίνησε!

 

Ξεκίνησε το έργο ανάδειξες του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης καθώς και άλλων σημαντικών μνημείων της Λακωνίας , όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης.

 

 

“Ανηφόρισα σήμερα το πρωί, με λαχτάρα στην Ακρόπολη της Αρχαίας Σπάρτης, για να δω από κοντά το ξεκίνημα των εργασιών αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου.

Συνομίλησα με τις δύο αρχαιολόγους που καθοδηγούν τις εργασίες, αλλά και με το προσωπικό που υλοποιεί το έργο και διαπίστωσα, με μεγάλη χαρά, την προσήλωση όλων στον κοινό στόχο, να φέρουν στο φως, τμήμα του μεγαλείου και της δόξας της παγκοσμίως αναγνωρίσιμης, ιστορικής μας κληρονομιάς.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μας με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, μέσα από την οποία πετύχαμε στην πρόσκληση του ΠΕΠ Πελοποννήσου, που αφορά στην «Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)»,συνολικού προϋπολογισμού 11.491.732,00€, να ενταχθούν και να υλοποιούνται σήμερα τέσσερα σπουδαία έργα ανάδειξης μνημείων του τόπου μας και συγκεκριμένα :

  • Η αναβάθμιση του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης, προϋπολογισμού 1.600.000,00€.

  • Η “Ανάδειξη – Εκθεσιακή περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά”, συνολικού προϋπολογισμού 1.350.000, 00€,

  • Η “Συντήρηση ζωγραφικού διακόσμου και λίθινων στοιχείων των ναών, Αγίου Δημητρίου, Παντάνασσας και Ευαγγελίστριας στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά”, συνολικού προϋπολογισμού 968.800, 00 € και τέλος

  • Η «προστασία διαμόρφωση και ανάδειξη του Ιερού του Αμυκλαίου Απόλλωνα», στην Αγία Κυριακή Αμυκλών, προϋπολογισμού 530.000,00 €.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού λοιπόν και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στην οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, σηκώνουμε την «ομπρέλα» προστασίας των ιστορικών μνημείων του τόπου μας, τα αναδεικνύουμε σε ελκυστικούς επισκέψιμους χώρους και εκπληρώνουμε το χρέος μας στους προγόνους και στην Ιστορία μας.”

 

 

χώρος διαφήμισης 

 

 

Alexandros Bougadis
Artist  Photographer
Μέλος του Ομίλου UNESCO Τεχνών , Λόγου & Επιστημών Ελλάδος 

Φωτογράφηση Γάμου – Φωτογράφηση Βάπτισης – Φωτογραφήσεις για πορτρέτα – Ταξίδια σε όλες τις ελληνικές πόλεις – Αεροφωτογράφιση Drones – Αεροβιντεοσκόπηση Drones- Βιντεοσκόπηση Γάμου-Βάπτισης – Φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση γενεθλίων-events κ.λπ.
6909031174

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: