Λακωνία

Το ευχαριστώ και το αποτύπωμα από τους Βραβευμένους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Σήμερα θα ήθελα να σας πω δυο λόγια, λίγες κουβέντες, αφού σας ευχαριστήσω θερμά για τα πολύ θετικά μηνύματα και σχόλια σας, για τη διαδρομή τη δική μου προσωπικά και των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια, για να γίνει ορατή πραγματικότητα ο πυρήνας της σκέψης μου, όλο αυτό που πάντα πίστευα και πιστεύω, αυτό στο οποίο έχω αφιερώσει τριάντα (30) ολόκληρα χρόνια από τη διαδρομή μου.

Τιμηθήκαμε με πολλά βραβεία γεύσης – ποιότητας, 370 διεθνή βραβεία στους μεγαλύτερους ανά τον κόσμο διαγωνισμούς, και τα οποία αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό.

Όμως οι πιο σημαντικές και ξεχωριστές στιγμές σε όλη αυτή τη διαδρομή είναι όταν τα ελαιόλαδα και οι ελιές μας επιλέχθηκαν και αξιοποιούνται σε έρευνες έγκριτων τμημάτων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων διεθνούς βεληνεκούς, με σκοπό κατά κύριο λόγο τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας.

Το 2018 ήταν η Σχολή Δημόσιας Υγείας του πολύ γνωστού πανεπιστημίου Harvard της Αμερικής, με τα βιολογικά ελαιόλαδα μας να συμμετέχουν στην έρευνα “Feeding America’s Bravest”

Τώρα, το 2021, η σχολή Δημόσιας Υγείας και το τμήμα καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του φημισμένου πανεπιστημίου Yale, επίσης της Αμερικής, με τις επιτραπέζιες βιολογικές ελιές μας που αποκλειστικά επιλέχθηκαν στην έρευνα “Olives for Health”.

Ενδιάμεσα, το 2014 έως το 2016 και από το 2017 έως σήμερα υπάρχουν δύο κλινικές μελέτες και έρευνες, με τις επιτραπέζιες βιολογικές ελιές των ελαιώνων μας, σε εθελοντές υγιείς και ασθενείς, στις καρδιολογικές κλινικές Ελληνικών νοσοκομείων, υπό την αιγίδα του World Olive Center, του πανεπιστημίου UC Davis στην Καλιφόρνια και με πλήρη συντονισμό από την Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών, και τον τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών προϊόντων, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2021, με τις βιολογικές επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, σε μετατροπή και έρευνα, ήδη κατοχυρώθηκε πρώτη φορά παγκοσμίως με διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η δημιουργία κάψουλας με τις ελιές μας υπό μορφή σκόνης, για την αντιμετώπιση της χοληστερίνης.

Θεωρώ πως τελικά όλα αυτά να είναι οι μεγάλες επιβραβεύσεις στη διαδρομή μου και αυτό γιατί έχουν και θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο την ανθρώπινη υγεία με αποδεδειγμένα επιστημονικό τρόπο.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο βραβείο της ζωής μου, αυτό είναι η δική μου προσωπική μου κατάθεση στην βιολογική ελαιοκομία της Ελλάδας και της Σπάρτης Λακωνίας, τα τελευταία 30 χρόνια.

Για αυτό που είμαι υπερήφανος πάνω από όλα.

Εύχομαι καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους, σας υπόσχομαι ότι η συνέχεια αυτής της διαδρομής μας θα είναι συναρπαστική και ίσως να αλλάξουν πολλά από αυτά που γνωρίζαμε.

Γιώργος Σακκελαρόπουλος 

 Studio Photography Alexandros Bougadis

Εκτυπώσεις Φωτογραφιών και από Κινητά Τηλέφωνα

Φωτογράφηση – Βιντεογράφηση : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων

Έκπτωση 50% για φωτογραφίες Ταυτοτήτων – Αδειών Οδήγησης – Λοιπών Δελτίων 
σε μαθητές – φοιτητές – ανέργους και συλλόγους
Τηλ. 2731402655

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: