Λακωνία

Το κάστρο του Πολιτισμού έπεσε στην Μονεμβασιά.

300{icon} {views}

 

 

Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο το Δήμου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Μονεμβασίας δεν θα πραγματοποιήσει καμία εκδήλωση για το διάστημα από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2020.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Θα σας παρακαλούσα να άρετε αυτήν την απόφαση του δήμου μας γιατί προσβάλλει τον ίδιο τον Δήμο μας αλλά και την καταγωγή μας.

Πως είναι δυνατόν ο Δήμος του Γιάννη Ρίτσου να πήρε τέτοια απόφαση? (Ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδας του πολιτισμού που πήρε μία τέτοια απόφαση)

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ο πολιτισμός είναι αυτός που θέτει τις προτεραιότητες της ζωής, σε μία κοινωνία και μέσα από αυτές τις προτεραιότητες, διαμορφώνεται και εξελίσσεται ο Άνθρωπος.

Ο πολιτισμός είναι αυτός που θέτει το ερώτημα του ποιος είμαι, από που έρχομαι και που πάω ώς ανθρώπινο είδος. Ακόμα περισσότερο να σας επισημάνω την σημαντικότητα της συμμετοχής των θεατών σε εκδηλώσεις πολιτισμού όπου πέρα από την ψυχαγωγία θέτονται και σοβαρά ερωτήματα ύπαρξης και διαχείρισης μιας ήδη δύσκολης πραγματικότητας.

Ακόμα να σας πληροφορήσω ότι οι επισκέπτες του Δήμου (Τουρίστες)  έχουν χρησιμοποιήσει πριν φτάσουν στον Δήμο μας μέσα μαζικής μεταφοράς όπως αεροπλάνα, τρένα, πλοία, λεωφορεία με πληρότητα από 75% έως 100% αυξάνοντας τις πιθανότητες κατά πολύ για μεταφορά του ιού Covid 19 συγκριτικά με μία εκδήλωση πολιτισμού σε εξωτερικό χώρο.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω η επιστολή αυτή να θεωρηθεί σαν μία επιστολή αντιπαράθεσης με τον Δήμο Μονεμβασίας που τόσο πολύ τα προηγούμενα χρόνια προωθούσε τον πολιτισμό, αλλά να επισημάνω την απόφαση αυτή ως άστοχη και επιπόλαιη.

Παρακαλώ όπως διασαφηνίσετε ότι οι εκδηλώσεις πολιτισμού επιτρέπονται στον Δήμο μας όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της Πολιτικής προστασίας και του υπουργείου Υγείας.

Ακόμα από εσάς θα περίμενα μία πράξη πολιτισμού αναγνωρίζοντας το λάθος της απόφασής σας.

Με εκτίμηση Ιωάννης Καρούνης
Performer – Choreographer
Δημότης Μονεμβασίας

You may also like

Κοινοποίηση: