Το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σπάρτης συνεχίζει τις εκδηλώσεις και εκδρομές προς τα μέλη του.

 

Το Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης, συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματός του ως εξής:


Μετά τα Ιαματικά Λουτρά της Αιδηψού σε 200 μέλη του Κ.Α.Π.Η. από 9 έως 23 Ιουνίου, μετέβησαν 50 μέλη του Κ.Α.Π.Η. στην ΠΑΡΟ και την ΑΝΤΙΠΑΡΟ, για τρεις ημέρες, από 3 έως 5 Ιουλίου.
Απ’ τα νησιά αυτά απεκόμισαν όλοι τις καλύτερες προσωπικές εντυπώσεις.
Το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Κ.Α.Π.Η. Καστορείου με τη διευθύντρια του ΓΑΚ κ. ΓΑΒΑΛΑ ΠΕΠΗ, συνεχίζει την καταγραφή της προφορικής ιστορίας στα χωριά του Βόρειου Ταϋγέτου κατά το 21ο αιώνα.
Το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Κ.Α.Π.Η. Καστορείου, παρουσίασε στις 12 Ιουλίου στους συνδημότες της περιοχής των «Βόρειων Δήμων» το ντοκιμαντέρ «ο Mανάβης» της παλιάς εποχής, που στα χωριά και τους ανθρώπους τους, προσέφερε όλες τις υπηρεσίες και κάλυπτε όλες τις ανάγκες τους στα ορεινά χωριά, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Το έργο προέβαλε αφιλοκερδώς το μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π. Πολιτισμού του Δήμου, Γεωργιάδης Βασίλειος, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.
Την ηχητική κάλυψη ανέλαβε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Περιβολιών, κ. Κουρεμπής Γεώργιος.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο κος Πατσιλίβας Θεμιστοκλής, η κα Κώνστα Αντωνία, ο κος Τσίπουρας Κωνσταντίνος και μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, τον Εμπορικό Σύλλογο «Ο ΚΑΣΤΩΡ», το  Σύλλογο Φίλων Βουνού Ταϋγέτου «Η ΛΟΥΣΙΝΑ» και την Κινηματογραφική Λέσχη «Ρόδον».


Στις 18 Ιουλίου, στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Κ.Α.Π.Η. Καστορείου, έγινε από μια ομάδα διακεκριμένων γιατρών της πλαστικής – επανορθωτικής χειρουργικής ομιλία για τις παθήσεις του δέρματος, και ειδικά του «Mελανώματος». Επακολούθησε κλινική εξέταση σε 77 συνδημότες, όπου και εδόθησαν οδηγίες.
Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθησαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π., κος Πατσιλίβας Θέμης και κα Κώνστα Αντωνία, ιατρός πνευμονολόγος, ο σύμβουλος κος Τσίπουρας Κωνσταντίνος και πλήθος συνδημοτών.


Από 19 Ιουλίου ξεκίνησαν τα θαλάσσια μπάνια στο Μαυροβούνι Γυθείου. 285 μέλη του Κ.Α.Π.Η. από τη Σπάρτη, αλλά κυρίως από τα χωριά του Δήμου μας απολαμβάνουν θαλάσσια λουτρά.
Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον του Δημάρχου κ. Βαλιώτη Ευάγγελου, αλλά και του Δ.Σ. του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, για ισότιμη φροντίδα των δημοτών σε Σπάρτη και χωριά.


Η συνέχεια έχει ως εξής:
Στις 12 Αυγούστου, μέλη του Κ.Α.Π.Η. είναι προσκεκλημένα να παρευρεθούν στη συναυλία που θα γίνει στην Αγόργιανη της ΔΕ Πελλάνας, με πρωταγωνιστές το «δικό μας» Σπύρο Κουτσοβασίλη και την παρέα του.


Στις 21 Αυγούστου, μέλη του Κ.Α.Π.Η. θα πάνε μονοήμερη εκδρομή στη Ναύπακτο και θα επισκεφθούν τα μοναστήρια της περιοχής (Τρίκορφο – του Αγίου Αυγουστίνου & Σεραφείμ του Σαρώφ, Παναγία Βαρνάκοβα, Μεταμόρφωση του Σωτήρος).


Την 1η έως την 6η Σεπτεμβρίου, όσα μέλη επιθυμούν, θα μεταβούν για μια εβδομάδα στη Βουλγαρία.
Έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα που προβλέπει επίσκεψη στα Οχυρά του Ρούπελ, στο Σαντάνσκι, στη Σόφια, στο Μοναστήρι Ριλά, στη Φιλιππούπολη, στο Μπάτσκοβο, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στο ΔΙΟΝ Πιερρίας και στο Λιτόχωρο Πιερρίας.


Στις 25 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί εκδρομή στην ΟΛΥΜΠΙΑ και στην ευρύτερη περιοχή.


Το τελευταίο τετράμηνο του 2017, θα γίνουν οι εξής ενημερωτικές εκδηλώσεις:
α) 11 Σεπτεμβρίου: Θέμα: «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα»
β) 11 Οκτωβρίου: Θέμα: «Αυτισμός – Μια Αναπτυξιακή Διαταραχή της Εποχής μας»
γ) 15 Νοεμβρίου: Θέμα: « Βία στα Σχολεία & Ενδοοικογενειακή Βία»
δ) 11 Δεκεμβρίου: Θέμα: « Εμβολιασμοί – Οφέλη & Κίνδυνοι»

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π.

Πατσιλίβας Θεμιστοκλής

You may also like

Κοινοποίηση: