Το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης προς τους επιτυχόντες/ουσες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 

 

Αγαπητά μου Παιδιά,
Ο δωδεκαετής αγώνας σας, βασισμένος στη συνεχή, συστηματική και επίπονη μελέτη, ήδη στέφθηκε με την επιτυχία σας και την είσοδό σας σε μία θέση στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδας μας. Τώρα δικαιώθηκαν οι κόποι, η αγωνία και οι προσπάθειές σας και βλέπετε την απαρχή της πραγματοποίησης των ονείρων σας και της κατάκτησης του ευγενούς, του ωραίου, του υψηλού.

Ως πνευματικός σας πατέρας θερμά σας επαινώ για τη σπουδαία αυτή επιτυχία. Παράλληλα, συγχαίρω δεόντως και τους ικανούς εκπαιδευτικούς σας και τους άξιους γονείς σας. Το όνειρο της εισαγωγής στην πανεπιστημιακή κοινότητα είναι δικό σας, αλλά, για να το εκπληρώσετε, αγωνιστήκατε σε έναν κοινό προπαρασκευαστικό αγώνα μαζί τους.

Παιδιά μου, η νέα σας πορεία βεβαίως δε θα είναι εύκολη. Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, με πολλές ψευδαισθήσεις, ουτοπίες, πλάνες και παγίδες. Γι΄αυτό πρέπει να παλέψετε πολυτρόπως, όχι μόνο για να κατακτήσετε το πολύτιμο αγαθό της ακαδημαϊκής γνώσης, αλλά και για να παραμείνετε στον χώρο της ενάρετης ζωής. Η ακραιφνής και ακλόνητη πίστη στον Δοτήρα και Δομήτορα των πάντων είναι η θεμελιακή προϋπόθεση για κάθε επιτυχία στην πρόσκαιρη ζωή μας, από τη νοηματοδότηση και τον πνευματικό προσανατολισμό της οποίας εξαρτάται η εν Χριστώ εσωτερική μας μεταμόρφωση και τελικά η σωτηρία της ψυχής μας. Αντισταθείτε σθεναρά στην ενορχηστρωμένη ψυχοκτόνα προπαγάνδα των ποικιλόμορφων και ποικιλώνυμων παραθρησκευτικών και αθεϊστικών κέντρων, που στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης και μεταλλαγμένης ελευθερίας μάς έχουν κατακλύσει, και προτάξτε την εδραία προσήλωση στην ορθόδοξη χριστιανική Πίστη και στα Ιδανικά του γένους μας. Αυτό, εξάλλου, είναι χρέος ζωτικό όλων μας.

Εκφράζω τη βεβαιότητα, ότι με την πίστη και την προσευχή στον Θεό, με προσπάθεια και επιμέλεια, με αυτογνωσία και προγραμματισμό, με σεβασμό στους εαυτούς σας και στους γονείς σας, με επιμονή και υπομονή, με πνεύμα αγάπης και συνεργασίας θα επιτύχετε και σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής σας και θα αναδειχθείτε νικητές και τροπαιούχοι.

Ολοκαρδίως εύχομαι την εκπλήρωση όλων των προσδοκιών και των οραματισμών σας. Προσεύχομαι να μην εγκαταλείψετε τα όνειρά σας και να μη δειλιάσετε μπροστά στα διάφορα εμπόδια που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν στη διαδρομή σας.

Τέλος, συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους απευθύνω και στα παιδιά των οποίων τα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα. Να έχετε θάρρος και δύναμη και να γνωρίζετε ότι η ζωή είναι μπροστά σας και με την επιμονή, την εργασία και τη μελέτη θα βιώσετε στη συνέχεια λαμπρές επιτυχίες. Να είσθε βέβαιοι γι’ αυτό. Η ζωή είναι ένας αδιάκοπος αγώνας επίτευξης στόχων. Επομένως, δεν απογοητευόμαστε από μία αποτυχία. Αντιθέτως γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικοί, πιο σοφοί και συνεχίζουμε την αγωνιστική μας προσπάθεια.

†Ό Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

 

 

 

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Δημιουργούμε τα δικά σας ψηφιακά άλμπουμ
Φωτογραφίες Διαβατηρίων
Ταυτοτήτων ,
Αδειών Οδήγησης
και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών (και από κινητό)
Εκτυπώσεις φωτογραφιών σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες – μαξιλάρια
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:
Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
Δημιουργία σχολικών λευκωμάτων – ενθύμιων
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Καρτ Ποσταλ
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: