Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού Σπάρτης παρουσίασε την θεατρική παράσταση «Η Πούλια και ο Αυγερινός».

1062{icon} {views}

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου (21/3), διοργανώνει, σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, διήμερο εκδηλώσεων, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Συγκεκριμένα:

– Το Σάββατο 18 Μαρτίου (ώρες 11:00-15:00) θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης γιγαντόκουκλας, από την Ομάδα Κούκλας της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Στο εργαστήρι θα παρουσιαστούν τα διάφορα είδη θεατρικής κούκλας (γιγαντόκουκλα, μαρότα, κούκλα με άκρα, μαριονέτα, κ.ά.) από τη συλλογή της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, θα αναλυθούν οι διαφορετικές τεχνικές κατασκευής του κάθε είδους και θα ακολουθήσει επίδειξη κατασκευής γιγαντόκουκλας. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμψυχώσουν τις κούκλες και να λάβουν μέρος σε ένα μικρό δρώμενο. Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γενικό κοινό (αποκλειστικά ενήλικες). Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

– Την Κυριακή 19 Μαρτίου (ώρα 11:30) η Ομάδα Κουκλοθέατρου της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας θα παρουσιάσει την παράσταση «Η Πούλια και ο Αυγερινός» διασκευή του ομωνύμου λαϊκού παραμυθιού. Ένας αφηγητής-παραμυθάς και έξι κουκλοπαίκτες θα εμψυχώσουν οκτώ γιγαντόκουκλες σε μια πρωτότυπη και γεμάτη μουσική παράσταση, διάρκειας 35 λεπτών, που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

 

 

Παραχώρηση φωτογραφιών Βρέσθενα : Ένα φωτογραφικό ταξίδη μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην σελίδα που αναφέραμε. Φωτογραφίες Πέμη Καρύγιανη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: