Το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην Σπάρτη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

 

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα γίνουν στη Σπάρτη οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού δικο κατοικιών από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Φωταγώγηση της πόλης και όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Α) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 συγκεντρώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ομιλίες σε Εκπαίδευσης.

Ώρα 11.15  Προσκύνημα -Κατάθεση στεφάνων από μαθητές Σχολείων
Α/θμιας,
Β/θμιας Εκπ/σης , Πανεπιστήμιο Σπάρτης, ΤΕΙ Σπάρτης, Οδηγούς και Προσκόπους στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα στις 22 Μαρτίου. Κατά το προσκύνημα θα παρευρίσκονται αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Ν. Λακωνίας. Μπροστά στο κενοτάφιο θα είναι η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης και τιμητική φρουρά από προσκόπους.

Β) ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ώρα 07.30 Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών και με Θούρια και Εμβατήρια από τη Δημοτική Φιλαρμονική που θα περάσει από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.


Ώρα 08.00 Έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με φροντίδα του

ΚΕΕΜ Σπάρτης. Ώρα 10.25
Τέλ
ος προσέλευσης Επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό. Ώρα 10.30 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.
Την Δοξολογία θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες των Σχολείων που θα προσέλθουν με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Νικόλαο Κουφό Διευθυντή του 3ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης

Ώρα 11.30 Μετάβαση αντιπροσωπειών Σχολείων, Οδηγών, Προσκόπων και Σωματείων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα και Στρατιωτικού Τμήματος για την απόδοση τιμών.

Ώρα 11.40 Τέλος προσέλευσης των Επισήμων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα. Ώρα 11.45 Επιμνημόσυνη δέηση

Προσευχή από τη φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης. Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. 1)Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης 2)Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων 3)Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Λακωνίας 4) Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λακωνίας 5)Δήμαρχο Σπάρτης 6) Δ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας 7) Εκπρόσωπο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας 8) Εκπρόσωπο Λιμενικών Υπηρεσιών Λακωνίας 9) Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΣτρατούΠαραρτήματος Νομού Λακωνίας 10) Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λακωνίας 11) Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Νομού Λακ και 12) Εκπροσώπων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στη Περιφερειακή Ενότητα. Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 12.00 Έναρξη παρέλασης Αναπήρων Πολέμου, Εθελοντριών Αδελφών του

Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης , Πανεπιστημίου Σπάρτης, Σχολής ΤΕΚ Σπάρτης, Λυκείου Ελληνίδων, Οδηγών, Προσκόπων, Μηχανοκίνητου Τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, Τμημάτων Στρατού ΚΕΕΜ, της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης. Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Λυκούργου και θα τερματίζει στην οδό

Αγ. Νίκωνος. Ώρα 13.00 Παραδοσιακοί χοροί στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης.

Μετά το τέλος της παρέλασης και των παραδοσιακών χορών ο Δήμαρχος Σπάρτης θα δώσει δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο για τις Αρχές και το κοινό. Σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις, παρακαλείται να παρευρεθεί και να χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος καθώς επίσης παρακαλούνται να παρευρεθούν οι κ.κ. Βουλευτές του Νομού, οι Πολιτικές, Δικαστικές Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές και όλος ο λαός της πόλης. Παρακαλούνται να ρυθμίσουν: Τη Δοξολογία η Ιερά Μητρόπολη Μον/σίας και Σπάρτης .Την παράταξη και απόδοση τιμών το ΚΕΕΜ Σπάρτης. Την οργάνωση της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας. Την τοποθέτηση των χορευτικών ομάδων στο χώρο της πλατείας ο Δήμος Σπάρτης.

Τελετάρχες ορίζονται ο κ. Αφροδίτη Γρηγοράκου και η κα Χρυσούλα Παπαστρατάκου υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και από το Δήμο Σπάρτης ο κ. Χρήστος Τζανετέας.

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: