“Το χωριό των παραμυθιών” στην Βαμβακού Λακωνίας

2165{icon} {views}

 

Σε «Χωριό των παραμυθιών», φιλοδοξεί να εξελιχθεί η Βαμβακού Λακωνίας.

 

Στο χωριό ετοιμάζονται διάφορες δράσεις απ’ την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού , με αφηγήσεις ελληνικών παραμυθιών και μύθων, με παραστάσεις Καραγκιόζη καθημερινά, με εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευών για παιδιά.

 

 

Η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού είναι ένας φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα με σκοπό την προαγωγή των γραμμάτων και του πολιτισμού.

 


Πρόδρομος της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού αποτέλεσε η μη κερδοσκοπική οργάνωση “Όναρ μέσω τέχνης” η οποία δραστηριοποιείται από το 2000 αξιοποιώντας τη χρήση του παραμυθιού για τη βοήθεια ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Η δράση του “Όναρ” έλαβε χώρα σε ειδικά σχολεία, σε νοσοκομεία και σε πλήθος φορέων. Κορύφωση των δράσεων αποτέλεσε η πρώτη παραμυθοδρομία που έλαβε χώρα το 2012. Μέσω του “Όναρ” έλαβε “σάρκα και οστά” το περιοδικό “Το Παραμύθι”.

 


Η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού από το Νοέμβριο του 2017 κάνει το μεγάλο βήμα και δημιουργεί στη Βαμβακού το “Διδασκαλείο” της! Εκεί βρήκαμε τον χώρο που θα στεγάσει τις δράσεις μας και έχουμε ένα μεγάλο όραμα για το οποίο θα εργαστούμε τα επόμενα χρόνια. 

Τη δημιουργία του “χωριού των παραμυθιών” στη Βαμβακού…

 

Τα Χριστούγεννα 2018 έγιναν πολλές εκδηλώσεις που συνεχίζονται έως τις 4 Ιανουαρίου 2019.

Στο ιδιόκτητο φιλόξενο οίκημα, στο κέντρο του χωριού, που στεγάζεται η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού, οι παραστάσεις θα δίδονται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Το κοινό μπορεί να προσφέρει στολίδια που δεν χρειάζεται για να χρησιμοποιηθούν στο στολισμό της επόμενης χρονιάς, καθώς πολλά δωρίζονται σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης.

Η υποστήριξη του Συνδέσμου των Απανταχού Βαμβακιτών, του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης δίνουν την δυνατότητα στους διοργανωτές να προσφέρουν και πολλές εκπλήξεις κατά την διάρκεια των εορτών.

 

 

Η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού θα υποδέχεται το κοινό καθημερινά έως τις 4 Ιανουαρίου.

Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού “Η Βαμβακού”

Διδασκαλείο Βαμβακού Λακωνίας, ΤΚ 23067

Τηλ: ​6983642825, 6976491598

 

Facebook page

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: