Αθλητικά Νέα.

Το 40ο Σπάρταθλον πέρασε στην Ιστορία ~ φωτογραφίες ~

 

 

Το «Σπάρταθλον» είναι ο ιστορικότερος και διασημότερος ελληνικός αγώνας ultra running. Κάθε τέλευταίο Σαββατοκύριακο του  Σεπτεμβρίου  δρομείς από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν κάτι σαν όνειρο. Η αίγλη της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας μαγνητίζει ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Και φυσικά ποιος δεν θα ήθελε να αναβιώσει προσωπικά την περίφημη πορεία του ημεροδρόμου Φειδιππίδη από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη. Παραμένει το γεγονός ότι ο Φειδιππίδης χρειάστηκε σχεδόν δύο ημέρες για να διανύσει τη απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις και ο θρύλος του συνεπαίρνει τους ανά τον κόσμο υπερμαραθωνοδρόμους που διανύουν την μεγάλη απόσταστη των 246 χιλιομέτρων μέσα σε 36 ώρες. Με πορεία προς την Ελευσίνα, τα Μέγαρα, την Κόρινθο, τη Νεμέα, τη Λύρκεια, τη Νεστάνη, την Τεγέα, την αναρρίχηση στο Παρθένιο Όρος, μέχρι τα ιερά χώματα της Σπάρτης ,  θα υποκλιθούν στην καρδιά της Σπάρτης μπροστά από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα, αιώνιο σύμβολο νικητή ενάντια στο αδύνατο και στο ανέφικτο. Έπαθλο τους ο ιερός κότινος από τις ευλογημένες ελιές του τόπου μας και το καθάριο νερό του ποταμού Ευρώτα.

 

 

 

 

Στο Σπάρταθλον 2022 υπάρχουν :  51 συμμετοχές από την Ελλάδα, 40 από την Ιαπωνία, 28 από τη Γερμανία, 25 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 24 από την Ουγγαρία, 22 από τη Μεγάλη Βρετανία, 22 από την Ιταλία, 14 από την Σουηδία, 13 από την Τσεχία, 11 από το Ισραήλ, 10 από την Ολλανδία και 8 από την Πολωνία και τη Σλοβενία.

 

 

 

Φέτος οι συμμετοχές αρκετές αλλά και  ο κόσμος που παρακολουθούσε τον αγώνα και κατέκλεισε καθ’ όλη την διάρκεια του την κεντρικότερη οδό , την Λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου μέχρι και τον τερματισμό το άγαλμα του Λεωνίδα.

 

 

Πολλά και τα μικρά παιδιά άλλα με τα πόδια και άλλα με το ποδήλατο που συνόδευαν τους αθλητές από την είσοδο της πόλεως έως και των τερματισμό. 

 

 

Πρώτος νικητής που κατάφερε να είναι και τρίτος στην γενική κατάταξη του Σπάρταθλον μετά τους 2 χρόνους του Γιάννη Κούρου ,  ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος με χρόνο 21:00:59 , δεύτερος ο Somiya Tory με χρόνο 21:15:04 και τρίτος ο  Ishikawa Yoshihiko με χρόνο 23:06:45

 

 

 

Οι Λάκωνες αθλητές  που τερμάτισαν και οι 4 όπου συμμετείχαν είναι : ο Κουλόγιαννης Γιώργος με χρόνο 32:28:07 ,  Ξενάκη Μαρία – Στέλλα με χρόνο 33:13:31 , Τσάκωνας Γιώργος με χρόνο 34:22:20 , Αναγνωστάκος Χρήστος με χρόνο 35:31:26.

 

 

 

 

Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση του Δήμου Σπάρτης στην κεντρική πλατεία της πόλεως που ήταν κατάμεστη από χιλιάδες κόσμο.

 

 

 

Μπράβο σε όλους του αθλητές που τερμάτισαν αλλά και σε αυτούς που κάπου στην διαδρομή δεν τα κατάφεραν.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ
Φωτογραφίες για το Spartavoice.gr Studio Φωτογραφίας Αλέξανδρος Μπουγάδης

 

***

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος του Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

Φωτογραφίες
Διαβατηρίων , Ταυτότητας , Αδειών Οδήγησης , Πιστοποιητικών κ.α

Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

εκτύπωσες σε κούπα άμεσα και γρήγορα σε 5 λεπτά !!!!

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: