Υψίστης σημασίας η άμεση πληρωμή των τελευταίων απαλλοτριώσεων στο χώρο του οικοπέδου του ΧΥΜΟΦΙΞ

Με επιστολή τους προς το Τμήμα Απαλλοτριώσεων , Απόκτησης Ακινήτων και Αποζημιώσεων  της Διεύθυνση Προμηθειών, Υποδομών και Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, ζητούν να πληροφορηθούν αν έχει δρομολογηθεί η πληρωμή των τελευταίων απαλλοτριώσεων στο χώρο του οικοπέδου του ΧΥΜΟΦΙΞ, δεδομένου ότι έχει πλέον εκδοθεί η οριστική τιμή μονάδος από το Εφετείο και μετρά ο χρόνος των 18 μηνών εντός του οποίου πρέπει να γίνει η εξόφληση των απαλλοτριώσεων.

Αν δεν ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των απαλλοτριώσεων εντός του προβλεπόμενου χρόνου, τότε η διαδικασία της κήρυξης της απαλλοτρίωσης θα ξαναρχίσει από το μηδέν και θα χρειαστούν πάλι αρκετά χρόνια για την ολοκλήρωσή της. Είναι , λοιπόν, κομβικής σημασίας τόσο το Τμήμα Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού , όσο και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, να δρομολογήσουν το ταχύτερο δυνατόν την αποπληρωμή των απαλλοτριώσεων.

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί έγκαιρα το Υπουργείο Πολιτισμού στην παραπάνω υποχρέωσή του, τότε οι τοπικοί θεσμικοί φορείς ( Δήμος, Περιφέρεια) θα πρέπει να βρουν τους αναγκαίους πόρους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους προς το Υπουργείο Πολιτισμού , οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης αναφέρουν:

«Προς:  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

 Τμήμα Απαλλοτριώσεων, Απόκτησης Ακινήτων και Αποζημιώσεων

 Υπ’ όψιν Προϊσταμένου κ. Αθ. Δημητρού

Όπως προφανώς γνωρίζετε, πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδικασία  καθορισμού οριστικής τιμής μονάδος για τις υπολειπόμενες απαλλοτριώσεις στον χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης στο οικόπεδο ΧΥΜΟΦΙΞ.

Επειδή ο χρόνος ισχύος αυτής της απόφασης είναι περιορισμένος, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν έχει ήδη δρομολογηθεί από την πλευρά του Τμήματος Απαλλοτριώσεων η πληρωμή του τιμήματος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσκτησης των σχετικών τμημάτων που απαλλοτριώθηκαν.»

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: