Υγεία

Υψηλής αισθητικής το Νέο Νοσοκομείο Σπάρτης

Μια νέα, υψηλή στιγμή εθνικής ευεργεσίας κατέγραψε το βράδυ της Πέμπτης 6.2.2020  το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σε εκδήλωση που έγινε στην Εθνική Βιβλιοθήκη του ΚΠΙΣΝ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, υπουργών και βουλευτών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων και απλών πολιτών, ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, παρουσίασε το νέο πλέγμα πρωτοβουλιών του Ιδρύματος στην Υγεία.

 

 

 

«Στόχος μας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας για μία καλύτερη ζωή», ανέφερε ο κ. Δρακόπουλος, αναλύοντας τη νέα πρωτοβουλία που περιλαμβάνει, την ίδρυση δύο Γενικών Νοσοκομείων με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, σε Κομοτηνή και Σπάρτη το οποίο θα κοστίσει από 90 εκατ. ευρώ και ενός Παιδιατρικού στη Θεσσαλονίκη με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ. Η απουσία ενός Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μια νέα πρωτεύουσα των Βαλκανίων εν έτει 2020, είναι αναμφίβολα γεγονός που εκθέτει την ελληνική Πολιτεία –και εδώ έρχεται να προστρέξει ως αρωγός, για να καλύψει αυτό το έλλειμμα του κράτους, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

 

Ο Πιάνο αναφέρθηκε αναλυτικά στα αρχιτεκτονικά σχέδια των τριών Νοσοκομείων, τονίζοντας ότι φιλοδοξία των συνεργατών του είναι η ίδρυση των καλύτερων Νοσοκομείων της Ευρώπης που θα συνδυάζουν την ιατρική αριστεία, την περιβαλλοντική αριστεία, την ανθρώπινη αριστεία και το φως, στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία, καθώς όπως είπε, βασικό υλικό της αρχιτεκτονικής είναι το κάλλος του φωτός.

Τα Νοσοκομεία θα έχουν φως, εργαζόμενοι και ασθενείς θα έχουν θέα το περιβάλλον, «δεν θα είναι τυφλά δωμάτια» όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Το Νοσοκομείο Σπάρτης θα ολοκληρωθεί το 2025 .  Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΝ, κάθε έξι μήνες ομάδα του Ιδρύματος, επισκέπτεται τις περιοχές που θα ανεγερθούν τα τρία Νοσοκομεία και ενημερώνει την κοινότητα για την πορεία των έργων.
Πηγή: Protagon.gr

 

 

Φωτογράφηση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων  (spartavoice.gr)

You may also like

Κοινοποίηση: