Φεστιβάλ “Σπάρτη Παγκόσμια Πόλη” . Πρόγραμμα Σαββάτου απόγευμα 16-9-2017

1357{icon} {views}

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του Νερόμυλου στις Αμύκλες (4ο χλμ Σπάρτης-Αμυκλών) ξεκινά η λειτουργία του Εκθετηρίου Παραγωγής με διακεκριμένα προϊόντα της Λακωνίας αλλά και των Εκθέσεων  Παραδοσιακής και Ιστορικής Λακωνικής Ενδυμασίας, Αγιογραφίας Λακώνων Αγιογράφων και μελών της Ε.Π.Δ. Λακωνίας, Φωτογραφίας μελών της ΛΕ.ΦΩ.Σ με θέμα τη Σπάρτη, Βιβλίου με συμμετοχές Λακώνων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων και CD καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από τη Λακωνία.

Οι Εκθέσεις θα είναι ανοικτές για το κοινό το Σάββατο 16/9, 10.30-13.30 και 17.30-21.30 και την Κυριακή 17/9, 10.30-13.30.

Το βράδυ του Σαββάτου και ώρα 20.00 ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης θα πραγματοποιήσει αγιασμό στο χώρο των Εκθέσεων στον Πολυχώρο «Νερόμυλος» στις Αμύκλες (4ο χλμ Αμυκλών-Σπάρτης). Αμέσως μετά, και μετά τους χαιρετισμούς των συνδιοργανωτών και εκπροσώπων αρχών πρόκειται να λάβει χώρα βράβευση του ζεύγους Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή για την προσφορά τους στην τουριστική ανάπτυξη της Σπάρτης και του Μυστρά.

Πολύ ενδιαφέρον σημείο της βραδιάς το θεατρικό δρώμενο που θα παρουσιάσει η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (ΕΘΟΛ) με σκοπό να συνδέσει το ιστορικό παρελθόν με το παρόν της πόλης με μια δραματοποίηση που ξεκινά από την Αρχαία Σπάρτη, περνά από το Βυζάντιο με τη ματιά του Καζαντζάκη και φτάνει στη νεώτερη ιστορία μέσα από την ποίηση των Οδ. Ελύτη και Γ. Ρίτσου.

Αμέσως μετά, 80 χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης, του Λαογραφικού Ομίλου Σπάρτης, του Συλλόγου Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών κι Εθίμων «Η Πυρρίχη» και των Χορευτικών Τμημάτων Θεραπνών συναντιούνται υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας με τον Σπύρο Κουτσοβασίλη συνθέτοντας μια πανδαισία παραδοσιακών ερεθισμάτων από τη Λακωνία και το Μοριά! Στην ορχήστρα συμμετέχουν οι μουσικοί Νίκος Σταματάκος στα κρουστά, Χαράλαμπος Γούλας σε κιθάρα και λαούτο, Κατερίνα Πάτσιου στο κανονάκι, Θανάσης Μουρλάς στο βιολί και Νίκος Τσίπας στο κλαρίνο.

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει ένα κέρασμα με γαστρονομικές Σπαρτιατικές προτάσεις από το «Νερόμυλο» και ένα γλυκό-πρόταση από τον pastry chef Σαράντο Γάββαρη.

Το Σάββατο το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Νερόμυλο!

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΔΩΡΕΆΝ ΔΡΟΜΟΛΌΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΌΜΥΛΟ ΔΕΊΤΕ ΕΔΩ

 

You may also like

Κοινοποίηση: