Φθινοπωρινός ο καιρός έως και την Τετάρτη 29-8-2018.

541{icon} {views}

Φθινοπωρινής υφής ατμοσφαιρική διαταραχή θα μας επηρεάσει από Δευτέρα (27-8-2018) μέχρι και την Τετάρτη (29-8-2018).

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα Χαμηλό που έχει δημιουργηθεί στα Ανώτερα τροποσφαιρικά στρώματα όπου θα δώσει τις μεσημβρινές και Απογευματινές ώρες έντονα φαινόμενα κατά τόπους με τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι λόγοι που θα έχουμε την δημιουργία έντονων φαινόμενων είναι οι εξής.
Έχουμε πολύ καλό Cape δείκτη αστάθειας δηλαδή 1400 με 1500 με lifted index – 4 με – 5 επίσης έχουμε πολύ καλά επίπεδα του wind shear διατμητικο Άνεμο οπου σε συνδυασμό με το LFC την ελεύθερη διάδοση θερμότητας στην Ατμόσφαιρα ίσως δημιουργηθούν έντονοι πυρήνες με στασιμότητα και βέβαια ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

Επιπρόσθετα, η θερμοκρασία στα 850 Hpa εκτοπασκαλ θα αρχίζει να υποχωρεί σημαντικά με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να αρχίζει να δροσίζει στην επιφάνεια.

Περιοχές όπου τείνουν να έχουν έντονα φαινόμενα με πιθανών τοπικές χαλαζοπτώσεις είναι
η Βόρειο Ανατολική Πελοπόννησος η Ανατολική Πελοπόννησος, η Ανατολική Βόρειο Ανατολική Αττική, η κεντρική, Δυτική και Νότια Μακεδονία και βέβαια η Δυτική και Ανατολική Θεσσαλία.

Παρακάτω Παραθέτω την Κίνηση του Χαμηλού και βέβαια τους χάρτες φαινομένων για την Δευτέρα, την Τρίτη έως και την Τετάρτη τις μεσημβρινές ώρες.

 

 

Χάρτης Δευτέρας 27-8-2018

 

Χάρτης  Τρίτης 28-8-2018 έως Τετάρτη 29-8-2018

 

 

 

Κωνσταντίνος Σμπυράκος.
Εκ Μέρους της Διαχειριστικής Ομάδας του KAIROS.GR 
www.kairos.gr

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: