Φοιτητική εστία Σπάρτης μια μαγική εικόνα.

533{icon} {views}

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ : ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ !

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και η αγωνιώδης αναζήτηση φοιτητικής στέγης , με τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη σε καιρούς δύσκολους , φέρνουν στο προσκήνιο , κάθε χρόνο , το ζήτημα της εγκαταλειμμένης ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ .

Το πρώην κτίριο της Μαθητικής Εστίας , το οποίο λόγω εγκληματικών κακοτεχνιών σχίστηκε στη μέση και κατέρρευσε ένα τμήμα του στη 10 ετία του ’80 , δέχτηκε μεγάλες παρεμβάσεις ενίσχυσης κατά την τελευταία περίοδο της Νομαρχίας Λακωνίας με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ . Για λόγους που δεν έχουν φωτιστεί με σαφήνεια , οι εργασίες σταμάτησαν στη μέση και το κτίριο , εδώ και πολλά χρόνια , παραμένει ένα κουφάρι κι ας ξοδεύτηκαν εκατομμύρια!


Πολιτικοί , αυτοδιοικητικοί , θεσμικοί , κοινωνικοί , ακαδημαϊκοί , φοιτητικοί κ.α. παράγοντες , μαζί και η τοπική κοινωνία , ΣΙΩΠΟΥΝ !!! Για ποιον λόγο ; Ας βγουν δημοσίως να το εξηγήσουν .

Ως πότε στη Σπάρτη τα πάσης φύσεως συμφέροντα και το κακώς εννοούμενο “πολιτικό κόστος” θα μπαίνουν πάνω από τα γενικότερα συμφέροντα του τόπου και της κοινωνίας ευρύτερα ;

πηγή Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης.

You may also like

Κοινοποίηση: