Φωτογραφική απόδραση στα Χρύσαφα από την Φωτογραφική Ομάδα Λακωνίας

 

Την Κυριακή,  10 Νοεμβρίου 2019 η Φωτογραφική Ομάδα Λακωνίας (Φ.Ο.Λ.) πραγματοποιεί, φωτογραφική εξόρμηση στον Πάρνωνα και στο χωριό Χρύσαφα.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί φωτογράφιση του χωριού καθώς και της γύρω περιοχής ,δεν απαιτείτε ιδιαίτερος φωτογραφικός εξοπλισμός , μπορείτε και με ένα σχετικά καλό κινητό να μας ακολουθήσετε ή μια απλή μηχανή compact.

Το ενδιαφέρον της φωτογραφικής εξόρμησης  αυτής, έχει την γνωριμία με την ομάδα μας αλλά και  την τουριστική προβολή του χωριού.
Οι φωτογραφίες θα διατεθούν στο Δ. Σπάρτης καθώς και σε έκθεση φωτογραφίας τόσο στο χωριό , όσο και στη ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας και εκτός. 


Τα  Χρύσαφα  είναι ημιορεινό χωριό της Λακωνίας  και διοικητικά ανήκουν στο Δήμο Σπαρτιατών ,  χτισμένο σε υψόμετρο 550 μέτρων σε μια δυτική πλαγιά του Πάρνωνα, 15 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της Σπάρτης. Βόρεια και ανατολικά το χωριό περιβάλλεται από υψηλότερους λόφους που σκεπάζονται κυρίως με πουρνάρι. 

Σε κοντινή απόσταση από τα Χρύσαφα βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Θεράπνης όπου κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες αρχαιολογικές ανασκαφές ενώ ανάλογες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες και στον οικισμό.

Στα Χρύσαφα σώζονται οι εκκλησίες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Αγίου Δημητρίου (1641), της Παναγίας της Χρυσαφίτισας (τέλη 13ου αιώνα), των Αγίων Πάντων, του Αγίου Νικολάου, ο σπηλαιώδης ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (τέλη 13ου αιώνα) καθώς και η μονή των Αγίων Τεσσαρακόντων Μαρτύρων.

Αναχώρηση στις 10:00 πμ ακριβώς το πρωί της Κυριακής από το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Σπάρτης προς το χωριό ( καλό είναι να έχετε μεριμνήσει για την μεταφορά σας). 

Για περισσότερες πληροφορίες  καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, απευθυνθείτε στον συντονιστή της εκδρομής  Γιανναράκο Δημήτρη τηλέφωνο 6976999424 ή και στο email μας fotografikiomada@gmail.com  μέχρι και την Παρασκευή 8.11.2019.
Η σελίδα μας στο Facebbok Φωτογραφική Ομάδα Λακωνίας

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook

Κοινοποίηση: