«Χριστούγεννα στο χωριό των παραμυθιών» στη Βαμβακού Λακωνίας.

374{icon} {views}

Το παραδοσιακό Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων στη Βαμβακού Λακωνίας εορτάστηκε για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του χωριού. Η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού που ήταν ο διοργανωτής των εκδηλώσεων ευχαριστεί όλους τους φορείς και τους ιδιώτες που προσέφεραν, για να στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό εκθεματικό πάρκο με 7 θεματικές.

Σημαντική ήταν η προσέλευση του κοινού που για 12 μέρες από τις 10 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. συμμετείχε στις εκδηλώσεις κι έδωσε ιδέες για τα επόμενα Χριστούγεννα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε όλους τους επισκέπτες προσφέρθηκαν εδέσματα στο χώρο της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού.

Θέλουμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν στα πρώτα γυρίσματα της ταινίας μεγάλου μήκους “Η Βαμβακού”. Το χωριό των παραμυθιών, η Βαμβακού, απέδειξε ότι μπορεί να γίνει ένα διεθνές κέντρο παραμυθιών καθώς διαθέτει όλη την υποδομή και το κατάλληλο φυσικό περιβάλλον για τη δράση αυτή. Στόχος είναι τα επόμενα Χριστούγεννα οι δράσεις να επεκταθούν και σε όλα τα γειτονικά χωριά.

Ευχόμαστε το 2018 να μας βρει όλους ενεργούς και με αγάπη και συνεργασία να δώσουμε στην πατρίδα μας τη δυνατότητα να εκπέμψει το παγκόσμιο φως της. Η Βαμβακού γράφοντας ιστορία έχει σήμερα να ξαναδιδάξει αυτό που αναφέρεται το 1902 στο καταστατικό της Ενώσεως των πληρεξουσίων της Κοινότητος Βαμβακούς: “Το φαινόμενον του χωριού μας είναι αληθώς παρήγορον και αποδεικνύει ότι ο Ελληνικός λαός μίαν ώθησιν μόνο περιμένει δια να πάρη τον δρόμον τον καλόν”.

Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού «Η Βαμβακού»

Τ: 6983642825, 6976491598

FB: https://www.facebook.com/academy.vamvakou

W: http://www.pf-academy.gr

Ε: pf.academy@yahoo.com

 

 

 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: