Λακωνία

Χρυσές διακρίσεις στην Ιταλία, για το βιολογικό αγουρέλαιο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

 

 

Χρυσές διακρίσεις στην Ιταλία, για το βιολογικό αγουρέλαιο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

  • Στον  BIOLNOVELLO International Olive Oil Competition 2022 
  • Ο διεθνής διαγωνισμός των φρέσκων αγουρελαίων

 

 

Μια μεγάλη και διπλή χρυσή επιτυχία σε διεθνές επίπεδο πέτυχαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Ιταλία, και στον παγκόσμιο διαγωνισμό πιστοποιημένων βιολογικών αγουρελαίων, BIOLNOVELLO International Olive Oil Competition 2022 – 2023.

Ο διεθνής διαγωνισμός  BIOLNOVELLO αξιολογεί, αποκλειστικά τα βιολογικά ελαιόλαδα πρώιμης παραγωγής κάθε νέας ελαιοκομικής χρονιάς, τα γνωστά μας αγουρέλαια, που έχουν αποδεδειγμένα παραχθεί το αργότερο μέχρι 15 Νοεμβρίου 2022.

Εντάσσεται στα πλαίσια του φημισμένου διεθνή διαγωνισμού βιολογικών ελαιολάδων, BIOL International Olive Oil Competition, που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από την παγκόσμια βιολογική Ελαιοκομία.

 


Τα φρέσκα βιολογικά αγουρέλαια που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον BIOLNOVELLO, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα της IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements)  και τεστάρονται αρχικά με χημικές αναλύσεις σε εξειδικευμένα εργαστήρια, ενώ θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας για να συμμετέχουν στον BIOLNOVELLO.

Στη συνέχεια ένα πολυάριθμο πάνελ ειδικών κριτών γευσιγνωσίας ελαιολάδων που είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Γεωργίας της Ιταλίας, ελέγχει οργανοληπτικά όλα τα βιολογικά αγουρέλαια που συμμετέχουν με βάση τα κριτήρια που έχει θεσπίσει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

 

 

Ο διεθνής διαγωνισμός BIOLNOVELLO 2022 – 2023, πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας, από 7 έως 10 Δεκεμβρίου 2022, ενώ οι συμμετοχές ήταν εκατοντάδες και από πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως από Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Κροατία, Αργεντινή, Τυνησία, Σλοβενία  κ.λπ.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από τη Σπάρτη Λακωνίας, συμμετέχοντας με δύο εξειδικευμένα βιολογικά ελαιόλαδά τους πρώιμης συγκομιδής και πληρώντας τα αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης του διαγωνισμού BIOLNOVELLO 2022 – 2023, τιμήθηκαν με ισάριθμα χρυσά βραβεία, και συγκεκριμένα :

FYLLIKON organic evoo – ΧΡΥΣΟ βραβείο

ARMONIA organic evoo – ΧΡΥΣΟ βραβείο


Η εξαιρετική αυτή διπλή χρυσή επιβράβευση στην Ιταλία, σηματοδοτεί μια διάκριση υψηλού επιπέδου στο χώρο της βιολογικής ελαιοκομίας στο ξεκίνημα της νέας ελαιοκομικής χρονιάς για την χώρα μας την Ελλάδα, τον τόπο μας την Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 30 χρόνια.

Είναι παράλληλα ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα ενός Έλληνα ελαιοπαραγωγού να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους.

Οι δύο μεγάλες αυτές χρυσές βραβεύσεις, στον BIOLNOVELLO International Olive Oil Competition, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 581 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).

**********

 

 

 

************

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος  Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

Κάντε Μοναδικά Προσωποποιημένα δώρα αυτές τις γιορτές
από το κατάστημα μας !!!

Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Βραβευμένο κατάστημα με το

Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών Greek Awards 2021

*****

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

You may also like

Κοινοποίηση: