Λακωνία

Ψήφισμα του Δήμου Ευρώτα για τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

622{icon} {views}

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα στις 27.06.2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 με θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης: “Mη χρήση του όρου “Μακεδονία” επουδενί  (σε σύνθετη ονομασία ή παράγωγα αυτού) στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων”
ψηφίστηκε με πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

Δια του παρόντος ψηφίσματος,
το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα, καταγγέλλει την απόφαση των εντεταλμένων οργάνων της πολιτικής ηγεσίας, τα οποία ανεξαρτήτως της ιδιότητας του θεσμικού τους τίτλου, συναίνεσαν, εφηύραν ή επινόησαν, τον (κατά τον ηπιότερο χαρακτηρισμό) αδόκιμο τίτλο «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», προσδίδοντας στον γνωστό γειτονικό τεχνητό – σλαβικό κρατίδιο, μια προαιώνια ελληνική ονομασία μέσω της οποίας τα σλαβικά φύλλα που το αποτελούν, απέκτησαν «Εθνική Ταυτότητα» εκ του μη όντως.
Οι οποιεσδήποτε πολιτικές αιτιάσεις γι’ αυτή την παραχώρηση, είναι δυσανάλογες του ιστορικού  και πολιτισμικού ειδικού βάρους που φέρει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το οποίο είναι γηγενές και αυτόχθονα ελληνικό, μη φέροντας μπροστά του ή πίσω του κανέναν επιθετικό προσδιορισμό.

Ως Έλληνες και ως Λάκωνες, που η μακραίωνη ιστορία μας δεν μας επιτρέπει να φοβόμαστε τον φόβο, θεωρούμε, ότι ακόμα κι αν αυτό το «δώρο» δεν επισύρει εκ μέρους των Σλάβων γειτόνων μας αλυσίδα διεκδικήσεων, (πράγμα παντελώς αμφίβολο), θα βαραίνει τις συνειδήσεις ημών αλλά και των επερχόμενων γενεών, οι οποίες θα μας χρεώνουν την επαίσχυντη αυτή πράξη.
Τέλος επισημαίνουμε, ότι οι πολιτικές εντολές προς τις αστυνομικές δυνάμεις, για την αντιμετώπιση με τέτοιο τρόπο ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ειρηνικά διαμαρτυρήθηκαν για το μείζον αυτό ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον αλγεινή, όταν εγκληματικές πράξεις γενικευμένης βίας (από γνωστούς αγνώστους), αστυνομεύονται χλιαρά.
Καλούμε λοιπόν, την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα να αποσύρει την απαράδεκτη συμφωνία με το Κράτος των Σκοπίων. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να σεβαστούν την ιστορία μας και την βούληση εκατομμυρίων Ελλήνων, στην Ελλάδα και σε όλη τν Υφήλιο.
Το όνομα Μακεδονία δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ως συνθετικό, ούτε ως παράγωγο στο όνομα της Γείτονος Χώρας.

 

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μπουγάδης

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: