Λακωνία

Ψηφιακό μουσείο από τον Δ. Σπάρτης με έργα του Παναγιώτη Ζωγράφου

Ο Δήμος Σπάρτης ανακοινώνει, με μεγάλη χαρά, ότι η πρόταση για την δημιουργία ψηφιακού μουσείου, εγκρίθηκε από την επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 με τίτλο «Ο Ζωγράφος του 1821, Παναγίωτης Ζωγράφος και το έργο του ζωντανεύουν στην Σπάρτη» έτσι ώστε να υποβληθεί στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης 1821-2021». Η απεικόνιση των θεματικών πινάκων της Επανάστασης θα γίνει μέσω της χρήσης οπτικοακουστικών τεχνολογιών και υπό την συνοδεία αφήγησης των λόγων του Μακρυγιάννη. Η δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου θα αποτελέσει πόλο έλξης για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχή μας, ενώ αποτελεί έργο πνοής για την πόλη μας αφού ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το έργο του Ζωγράφου με βιωματικό τρόπο. 

Την επίβλεψη της δημιουργίας της πρότασης για το έργο την είχε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κα Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου, ως υπεύθυνη συντονίστρια για την επιτροπή 1821- 2021, ενώ η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού κα. Γεωργία Δεδεδήμου είχε την επιμέλεια της υποβολής της πρότασης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας στην συνεδρίαση της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021. 

Ο Μεγάλος Καλλιτέχνης της Επανάστασης, με καταγωγή από τη Σπαρτή (Βορδόνια), θα τιμηθεί μέσω της ψηφιακής αναβίωσης του έργου του, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συνδημότες μας, οι επισκέπτες αλλά και οι μικροί μαθητές του Δήμου, μέσω των ψηφιακών δραστηριοτήτων που θα προσφέρονται στον εκθεσιακό χώρο. Η μόνιμη έκθεση θα παρουσιαστεί στον ισόγειο διαμορφωμένο χώρο του Μανουσάκειου Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Βίου. Το θαυμάσιο έργο του Καλλιτέχνη είναι ικανό να μεταλαμπαδεύσει τα βαθύτερα νοήματα και τις αξίες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

 

 

χώρος διαφήμισης 

Alexandros Bougadis
Art Photographer

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 

You may also like

Κοινοποίηση: