Λακωνία

Ως πότε η Σπάρτη θα είναι μια πόλη που δείχνει “εγκατάλειψη” από τις αρμόδιες αρχές.

679{icon} {views}

Η Σπάρτη η ποιο Ιστορική πόλη της Ελλάδος που όλος ο κόσμος μιλάει γι αυτήν με θαυμασμό.
Σήμερα εν έτη 2017 δείχνει να είναι μια πόλη που έχει χάση την αίγλη της.

Μια πόλη με πολύ καλή ρυμοτομία και όμως να υπάρχει το καθημερινό χάος των αυτοκινήτων που είναι παντού χωρίς σεβασμό στον άνθρωπο.
Παρκαρισμένα επάνω σε πεζοδρόμια , σε διαβάσεις πεζών , μπροστά από εισόδους πολυκατοικιών , διπλοπαρκαρισμένα παντού και στο κέντρο της πόλεως αλλά  ακόμα και μπροστά από αρχαιολογικά μνημεία όπως το Κενοτάφιο του Λεωνίδα.
Σε κάποιο σημεία εντύπωση μας έχει κάνει η ομάδα της Αστυνομίας με τις μηχανές που είναι ακριβώς δίπλα τους και απλά τα κοιτάζει.

 

Τα μεγάλα πεζοδρόμια της Σπάρτης είναι γεμάτα από καρέκλες και τραπέζια με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες με μικρά παιδιά και καρότσια να ταλαιπωρούνται να περάσουν καθώς και οι ηλικιωμένοι.

Δεν υπάρχει ωράριο φορτοεκφόρτωση καταστημάτων με αποτέλεσμα ότι ώρα και να είναι να δημιουργείται πρόβλημα από τον εφοδιασμό των καταστημάτων , λόγω των μικρών ή μεγάλων φορτηγών.

Η είσοδος της πόλεως  με σκισμένες σημαίες και με μια εικόνα άθλια του Ευρώτα.

 

Οι αρχαιολογικοί χώροι στην εγκατάλειψη και μέσα στα σκουπίδια όπως το Ιερό Ορθίας Αρτέμιδος.
Ο Θολωτός τάφος στο Βαφειό, το Ιερό του Μενέλαου και της Ελένης  σημαντικά μνημεία της Σπάρτης που δυστυχώς είναι υποανάπτυκτα.
Η Σπάρτη που διαθέτει πολλά μνημεία και όμως είναι θαμμένα , αντίθετα με άλλες πόλεις που το ποιο μικρό μνημείο τους το έχουν και το αναδεικνύουν.

 

 

Ένα καλό δείγμα είναι η Αρχαία Σπάρτη που ευτυχώς από την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε μια σημαντική αλλαγή προς το καλύτερο , αν και θα μπορούσαν να έχουν ζωντανέψει το αρχαίο θέατρο .

Μερικές παιδικές χαρές που εξαφανίστηκαν όπως στο λόφο του Ξενία και στο Βιολογικό που αντί να της φτιάξουν  μετά από κάποιους βανδαλισμούς , το ποιο εύκολο ήταν να της κατεδαφίσουν τελείως.

Η Σπάρτη σήμερα δείχνει μια εικόνα που δεν της αρμόζει , αρκετοί τουρίστες θλίβονται με την εικόνα αυτή και οι πολίτες νιώθουν ντροπή για την πόλη που μιλάει όλος ο κόσμος μετά την Αθήνα.

Οι πολίτες αναρωτιόνται υπάρχει Δήμαρχος και Δημοτική αρχή ή απλά μόνο την καρέκλα θέλουν.

Κύριοι κάντε κάτι για την αλλαγή της Σπάρτης προς το καλύτερο γιατί οι Δημότες σας ψήφισαν για να κάνετε έργα , αλλά εσείς μείνατε στα λόγια.

Και θα θέλαμε να σας πούμε αναρωτηθήκατε ποτέ πως θα ήταν η Σπάρτη και οι γύρω περιοχές αν είχατε  κάνει μια Σπάρτη αναπτυγμένη με τους αρχαιολογικούς χώρους προσβάσιμους και καθαρούς , αν είχατε  κάνει μια πόλη χωρίς το χάος των αυτοκινήτων και είχατε μια Σπάρτη αντάξια στο όνομα της.
Μάλλον όχι γιατί απλά ή δεν θέλετε ή δεν σας ενδιαφέρει.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: