Αστυνομικά

Άλλες (1.159) επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τον μήνα Ιανουάριο.

310{icon} {views}

Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι (1.159) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Ιανουάριο.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (628 άτομα), το Πακιστάν (154), το Ιράκ (88), τη Γεωργία (40), το Αφγανιστάν (38), την Αλγερία (29), το Ιράν (27), το Μπανγκλαντές (19) και τη Βουλγαρία (18).

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο έτος (2017) επεστράφησαν συνολικά στις χώρες καταγωγής τους (20.255) άτομα.

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: