Επικαιρότητα.

Έβρος. Απετράπησαν πάνω από 4.000 παράνομες είσοδοι στη χώρα

Έντονα τα προβλήματα στον Έβρο από την επίθεση χιλιάδων λαθρομεταναστών από την μεριά της Τουρκίας που θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα παράνομα.

Νεαροί πετούν πέτρες και φλεγόμενα ξύλα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με χημικά και κρότου-λάμψης.

 

 

Οι αστυνομικές και στρατιωτικές  ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου , όπου επιχείρησαν να εισέλθουν λαθραία χιλιάδες πρόσφυγες. 

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής ( 28.2.2020) , όπου  ήταν μαζική η προσπάθεια μεταναστών,  που επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές  που βρίσκονται στα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thrakinea.gr.

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την νέα προσφυγική-μεταναστευτική κρίση  δήλωσε ότι «Η Ελλάδα δέχθηκε οργανωμένη επίθεση παραβίασης συνόρων και άντεξε και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει τα σύνορά της».

Ωστόσο η κατάσταση παραμένει τεταμένη με χιλιάδες πρόσφυγες να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στην ελληνοτουρκική μεθόριο , ώστε να μην περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

 

 

Από την μεριά της Τουρκιάς δεν υπάρχει έντονη φύλαξη των συνόρων της  και με τον Τούρκο Πρόεδρο να απειλεί με νέο κύμα μεταναστών την Ευρώπη. 

Η Ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε έμμεσες βολές προς την πλευρά της Άγκυρας, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν η τουρκική κυβέρνηση όχι μόνο επέτρεψε, αλλά διευκόλυνε και καθοδήγησε τα καραβάνια των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας.

Η  Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει πανέτοιμη για την φύλαξη των συνόρων  της. 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: