Επικαιρότητα.

Έρχονται φόροι μέχρι το τέλος του 2017

357{icon} {views}

«Φοροκαταιγίδα» άμεσων φόρων βρίσκεται προς των πυλών και… απειλεί μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.  Ο πήχης που έχει θέσει η κυβέρνηση, αναφορικά με τα έσοδα που θα προκύψουν από τους άμεσους φόρους, είναι ύψους 16,6 δισ. ευρώ και οι φορολογούμενοι έχουν να διαβούν μια ανηφόρα, αρχής γενομένης από τα τέλη Ιουλίου, όταν και θα κληθούν να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Τα 16,6 δισ.ευρώ από άμεσους φόρους, που η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εισπράξει μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, αποτελούν σημείο αναφοράς-«κλειδί» στον σχεδιασμό που έχει ως απώτερο στόχο, την επίτευξη πρωτογενές πλεονάσματος 1,75% του ΑΕΠ. Αποτελεί επί της ουσίας βασικό «εργαλείο» προκειμένου να καταστεί εφικτός ο προαναφερθείσας δημοσιονομικός στόχος.

Για χάρη του εν λόγω δημοσιονομικού στόχου, που ακούει στο όνομα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,75%, οι φορολογούμενοι θα περάσουν από «δοκιμασία», μέχρι το τέλος της χρόνιας. Η αρχή θα γίνει στα τέλη του τρέχοντος μήνας, ότι θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ο οποίος αναμένεται να είναι κατά 40% με 50%, για την πλειοψηφία των φορολογούμενων. Η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος  έχει προγραμματιστεί να δοθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τρίτη στα τέλη Νοεμβρίου.

Συνολικά από τον φόρο εισοδήματος, το ποσό που εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθεί είναι της τάξης των 10 δισ.ευρώ.
Σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου αρχίζει και η καταβολή του πολυθρύλητου ΕΝΦΙΑ, οποίος παράμεινε ανέγγιχτος και χωρίς σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με εκείνον του 2016. Το ΥΠΟΙΚ έχει ανακοινώσει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις και ο εισπρακτικός στόχος ανέρχεται στα 2,65 δισ. ευρώ.

πηγή msn.com

You may also like

Κοινοποίηση: