Λακωνία

Ανακοίνωση για την βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας ανακοινώνεται ότι έγινε  εξαπόλυση του εντόμου Torymus sinensis σε καστανεώνες της Περιφερειακής μας Ενότητας στα πλαίσια του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς Dryocosmus kuriphilus.


Η εξαπόλυση του εντόμου πραγματοποιήθηκε στις Κοινότητες  Καρυών, Βαρβίτσας, Βαμβακούς, Γεωργιτσίου, Βορδόνιας, Καλυβίων Σοχάς, Ανωγείων, Γοράνων, Άρνας, Σπαρτιάς του Δήμου Σπάρτης και Καστάνιας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Το έντομο το οποίο εξαπολύθηκε είναι παρασιτοειδές της σφήκας της καστανιάς. Τα θηλυκά άτομα θα γεννήσουν τα αυγά τους μέσα στις κηκίδες που έχει δημιουργήσει η σφήκα και θα καταστρέψουν τις προνύμφες της.

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς των παραπάνω Κοινοτήτων να μην πραγματοποιήσουν ψεκασμούς στις καστανιές τους με χρήση εντομοκτόνων έως τα τέλη Ιουλίου. 

Επίσης δεν πρέπει να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν τις κηκίδες από τις καστανιές φέτος και την επόμενη χρονιά, γιατί εκεί θα εναποθέσει τα αυγά του το έντομο. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας.  

 

 

χώρος διαφήμισης 

Alexandros Bougadis
Βραβευμένος Φωτογράφος 
Μέλος του Ομίλου UNESCO Τεχνών , Λόγου & Επιστημών Ελλάδος 

Φωτογραφήσεις – Βιντεοσκοπήσεις : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων , Προϊόντων
6909031174

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

                                                                                    

You may also like

Κοινοποίηση: