Λακωνία

Για ακόμα μια φορά προσωπικό χωρίς κριτήρια.

962{icon} {views}

 

Πριν λίγο καιρό ο Δήμος Σπάρτης ανακοίνωσε την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για πυρασφάλεια.

Στα 33 άτομα τα 20 είναι γενικών καθηκόντων που όπως είχαμε διαβάσει και στην ανακοίνωση το μόνο δικαιολογητικό ήταν η Αστυνομική ταυτότητα και 2 αιτήσεις που θα συμπλήρωναν τα στοιχεία τους.

Δεν ζητούσαν όπως θα έπρεπε να είναι δικαιολογητικά από ΟΑΕΔ , Απολυτήριο Λυκείου κ.α. όπως έκανε η προηγούμενη Δημοτική αρχή για πρόσληψη πυρασφάλειας.

Έτσι αναρωτιόμαστε με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα άτομα και ποιοι είναι οι αρμόδιοι υπάλληλοι που αξιολογούν βάση το όνομα της αίτησης ή όπως αλλιώς θέλουν τα 20 άτομα.

Γιατί δεν επιλέγουν βάσει ανεργίας και επιλέγουν όπως αυτοί κρίνουν απαραίτητο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στο Δήμο Σπάρτης με αποτέλεσμα κάποιοι πολίτες να διαμαρτύρονται και να τους απαντούν από το Δήμο ότι κάντε τα χαρτιά σας την επόμενη φορά και ίσως σας πάρουν τότε. Κριτήρια δεν υπάρχουν , αλλά επιτροπή διαλέγει τα άτομα ….

Μπορεί ο νόμος να το επιτρέπει αυτό , δεν το γνωρίζουμε αλλά αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και να γίνονται προσλήψεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και όχι μόνο με μια αίτηση που αναγράφει τα στοιχεία μόνο και να επιλέγονται από  μια επιτροπή του Δήμου.

Εάν υπάρχει ο σχετικός νόμος που να το επιτρέπει αυτό θα θέλαμε να μας ενημερώσουν από το Δήμο Σπάρτης και πολύ ευχαρίστως να το ανακοινώσουμε για να λυθεί και η απορία των Δημοτών.

 

You may also like

Κοινοποίηση: