Νέα καιρικών φαινομένων.

Δελτίο καιρού για Παρασκευή 30-11-2018

 

Αρχικά κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια, με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θυελλώδεις βοριάδες περιμένουμε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα εξασθενήσουν οι θυελλώδεις βοριάδες. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 5 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 7 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με βαθμιαία εξασθένηση και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στη ΣΠΑΡΤΗ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με λίγα σύννεφα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από τις ΚΡΟΚΕΕΣ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 6 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

http://www.meteo.gr

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

You may also like

Κοινοποίηση: